Mayor Jéndral

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tandha pangkat Mayor Jéndral

Mayor Jéndral iku sawijining pangkat perwira tinggi militèr sing dipigunakaké ing akèh nagara. Istilah kasebut dijupuk saka pangkat Sersan Mayor Jènderal. Mayor Jéndral kalebu sajeroning jajaran perwira tinggi, racaké sak tingkat sakdhuwuring Brigadir Jéndral, lan sak tingkat sangisoré bawah Lètnan Jéndral.

Ing sawetara nagara sing ora migunakaké pangkat Brigadir Jéndral (sapérangan Éropah Wétan lan Rusia), pangkat Mayor Jéndral minangka pangkat paling cendhèk sajeroning tataran perwira tinggi (jéndral bintang siji) sabanjuré déning Lètnan Jéndral (bintang loro), Kolonèl Jéndral (bintang telu) lan Jéndral (bintang papat).

Mayor Jéndral ing TNI[besut | besut sumber]

Tandha pangkat sing dipigunakaké ing sandhangan dinas pedinan

Pangkat Mayor Jéndral kanggo pangkat perwira tinggi mawa bintang loro. Pangkat iki dianggo ing lingkungan TNI-AD lan Korps Marinir (TNI-AL).

Ing TNI-AD, pangkat iki racaké disandhang déning kalungguhan Panglima Kodam, sarta jenjang kalungguhan liya sing padha. Déné ing Korps Marinir, pangkat iki minangka pangkat paling dhuwur sing bisa digayuh déning anggota Korps Marinir, kajaba pangkat sing dianugerahaké kanthi mirunggan kaya marang Letnan Jènderal (Mar) Ali Sadikin.

Perwira tinggi mawa bintang loro ing TNI-AL (saliyané Korps Marinir) nganggo pangkat Laksamana Muda lan ing lingkungan TNI-AU Marsekal Muda.

Uga delengen[besut | besut sumber]