Ali Sadikin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ali Sadikin
Gambar:Ali Sadikin.jpg
Gubernur DKI Jakarta
Lungguh
1966 – 1977
Kadhisiki Soemarno
Kagantèni Tjokropranolo
Mentri Perhubungan Républik Indonésia 14
Lungguh
13 November 1963 – 28 Maret 1966
Présidhèn Soekarno
Kadhisiki R. Iskandar
Kagantèni Hidajat Martaatmadja
Rerincèn priangga
Lair (1927-07-07)Juli 7, 1927
 Nèderlan Sumedang, Jawa Kulon, Hindia Walanda
Pati Mèi 20, 2008(2008-05-20) (umur 80)
Cithakan:Country data singapura Singapura
Bangsa Indonésia
Sisihan Nani Sadikin

Ali Sadikin (lair ing Sumedang, Jawa Kulon, 7 Juli 1927 – pati di Singapura, 20 Mei 2008 ing yuswa 80 taun.[1] Ali sadikin ya iku letnan jenderal KKO-AL (Korps Komando Angkatan Laut) kang diutus déning Presiden Soekarno dadi Gubernur Jakarta ing taun 1966.[1] Sadurungé, dhèwèké taudadi Deputi Kepala Staf Angkatan Laut, Menteri Perhubungan Laut Kabinet Kerja, Menteri Koordinator Kompartemen Maritim/Menteri Perhubungan Laut Kabinet Dwikora lan Kabinet Dwikora kang ana ing sangisoré pimpinané Presiden Soekarno.[1] Ali Sadikin dadi gubernur kang disenengi déning rakyat.[1] Amarga iku dheweke diundang déning masyarakat kanthi sebutan Bang Ali lan garwane, Ny. Nani Sadikin, dhokter gigi, diundang kanthi sebutan Mpok Nani.[1]

Gubernur Jakarta[besut | besut sumber]

Ali Sadikin ya iku gubernur kang nduwèni jasa kanggo kang ngembangake Jakarta dadi kutha metropolitan kang modhèrn.[2] Ana ing pimpinane Ali sadikin, Jakarta dadi luwih modern amarga proyek-proyek pembangunan pikiran Bang Ali, kayata Taman Ismail Marzuki, Kebun Binatang Ragunan, Proyek Senen, Taman Impian Jaya Ancol, Taman Ria Monas, Taman Ria Remaja, kota satelit Pluit ing Jakarta Lor, nlestarikake kabudayan Betawi ing laladan Condet, lsp.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e (id)http://www.tokohindonesia.com/daftar-tokoh/article/282-ensiklopedi/619-ali-sadikin (Dipuntingali tanggal 22 Juni 2011)
  2. ^ a b (id)Ali Sadikin (Dipuntingali tanggal 22 Juni 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ali_Sadikin&oldid=1062314"