Ali Sadikin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ali Sadikin
Ali Sadikin (1975).jpg
Ali Sadikin (1975)
Gubernur DKI Jakarta
Linggih
28 April 1966 – 1977
Présidhèn Soekarno
Soeharto
Kang sadurungé Soemarno
Kang sawisé Tjokropranolo
Mantri Perhubungan Républik Indonésia 14
Linggih
13 November 1963 – 28 Maret 1966
Présidhèn Soekarno
Kang sadurungé R. Iskandar
Kang sawisé Hidajat Martaatmadja
Rerincèn dhiri
Lair (1927-07-07)Juli 7, 1927
Nèderlan Sumedang, Jawa Kulon, Hindia Nèderlan
Pati Mèi 20, 2008(2008-05-20) (umur 80)
Singapura Singapura
Bangsa Indonésia
Sisihan Nani Sadikin
Agama Islam

Ali Sadikin (lair ing Sumedang, Jawa Kulon, 7 Juli 1927 – pati ing Singapura, 20 Mèi 2008 ing umur 80 taun.[1] Ali sadikin ya iku letnan jenderal KKO-AL (Korps Komando Angkatan Laut) kang diutus déning Présidhèn Soekarno dadi Gubernur Jakarta ing taun 1966.[1] Sadurungé, dhèwèké taudadi Deputi Kepala Staf Angkatan Laut, Mantri Perhubungan Laut Kabinet Kerja, Mantri Koordinator Kompartemen Maritim/Mantri Perhubungan Laut Kabinet Dwikora lan Kabinet Dwikora kang ana ing sangisoré pimpinané Présidhèn Soekarno.[1] Ali Sadikin dadi gubernur kang disenengi déning rakyat.[1] Amarga iku dhèwèké diundang déning masarakat kanthi sebutan Bang Ali lan garwane, Ny. Nani Sadikin, dhokter gigi, diundang kanthi sebutan Mpok Nani.[1]

Gubernur Jakarta[besut | besut sumber]

Ali Sadikin ya iku gubernur kang duwé jasa kanggo kang ngembangaké Jakarta dadi kutha metropolitan kang modhèren.[2] Ana ing pimpinane Ali sadikin, Jakarta dadi luwih modhèren amarga proyek-proyek pembangunan pikiran Bang Ali, kaya ta Taman Ismail Marzuki, Kebun Binatang Ragunan, Proyek Senen, Taman Impian Jaya Ancol, Taman Ria Monas, Taman Ria Remaja, kutha satelit Pluit ing Jakarta Lor, nlestarikake kabudayan Betawi ing laladan Condet, lsp.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e http://www.tokohindonesia.com/daftar-tokoh/article/282-ensiklopedi/619-ali-sadikin (Dipuntingali tanggal 22 Juni 2011)
  2. a b Ali Sadikin (Dipuntingali tanggal 22 Juni 2011)