Tentara Nasional Indonésia Angkatan Dharat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka TNI-AD)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Logo TNI-AD

Tentara Nasional Indonesia Angkatan Dharat (TNI-AD) iku péranganing Tentara Nasional Indonésia, kang dibawahi Kepala Staf TNI Angkatan Dharat (KSAD). Jabatan KSAD wektu iki (2018) diwengku déning Jenderal Andika Perkasa kang dilantik tanggal 22 November 2018 nggantèkaké Jendral Mulyono.

Tentara Nasional Indonesia
Insignia of the Indonesian National Armed Forces.svg

Kacabangan militer
Angkatan Darat TNI Angkatan Dharat
Angkatan Laut TNI Angkatan Laut
Angkatan Udara TNI Angkatan Udhara
Liyané
Insignia of the Indonesian National Armed Forces.svg Sajarah TNI
Insignia of the Indonesian National Armed Forces.svg Panglima TNI
Kapangkatan ing TNI
Angkatan Dharat Pangkat ing TNI-AD
Angkatan Laut Pangkat ing TNI-AL
Angkatan Udara Pangkat ing TNI-AU

Tugas TNI AD[besut | besut sumber]

Miturut UU TNI pasal 8, Angkatan Dharat duwé tugas:

  1. ngayahi tugas TNI matra dharat ing babagan pertahanan
  2. ngayahi tugas TNI sajeroning ngreksa kaamanan wewengkon tapel wates dharat karo nagara liya
  3. ngayahi tugas TNI sajeroning pembangunan lan pangembangan kakuatan matra dharat
  4. ngayahi tugas pemberdayaan wewengkon pertahanan ing dharat.

Komando Utama[besut | besut sumber]

Lumrahé TNI-AD mérang komando dadi loro pérangan ya iku Bala Pertahanan Pusat lan Komando Kewewengkonan.

Bala Pertahanan Pusat[besut | besut sumber]

Komando Kawewengkonan[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Kopassus Parade Sniper Team
Raider Penyergapan
Paspampres Formasi Perlindungan
Tontaipur Pendaratan Pasisir

TNI[besut | besut sumber]

Dinas lan Direktorat[besut | besut sumber]

Pendidikan[besut | besut sumber]

Liyané[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]