PERSIP Pekalongan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Persip Pekalongan
Logo Persip Pekalongan
Jeneng dawaPersatuan Sepak Bola Indonésia Pekalongan
ParabanKalong Pantura
Yasa1955
StadhiyonStadion Kota Batik, Pekalongan, Indonésia
Momotan20.000
LigaDivisi Utama
2011-2012Divisi Satu (Peringkat 6)
Kandhang
Njaban

Persatuan Sepak Bola Indonésia Pekalongan (disingkat: PERSIP) ya iku tim bal-balan Indonésia kang asalé saka Kota Pekalongan biyasa dikenal kanthi Kota Batik. Persip Kota Pekalongan diadhekake 1955. Persip Kota Pekalongan duwé jejuluk Laskar Kalong. Tim Kebanggaan Masarakat Pantura iki biyasa dikenal kanthi jejuluk (Pekalongan Raya) kang anggotane Kota Pekalongan, Kabupatèn Pekalongan, lan Kajen. Saiki Persip Kota Pekalongan main ing (Divisi Satu Liga Indonésia) 2010/2011 lan candhaké promosi ing Divisi Utama 2011/2012. Persip Kota Pekalongan duwé suporter fanatik Kalong Mania. Tim iki markase ing Stadion Kota Batik (Kompleks Olah Raga Kraton) Kota Pekalongan kanthi kapasitas 20.000 penonton.

Persip semntara iki taksih ana ing klasemen lima besar kompetisi Divisi Utama Liga Indonésia Grup I utawa wewengkon Kulon. Tim Kang duwé jejuluk Laskar Kalong mau ya iku kesebelasan kang uga mawon promosi ing kompetisi bal-balan nasional.[1]

Skuat[besut | besut sumber]

[2]

Kiper
  • Zulhairi
  • Nurul Subhi
  • San’am
Pemain Mburi
  • Agung Prasetyo
  • Didi Rohandi
  • Sugiat
  • Yuli Kliwon Fitria
  • Hendro Bawono
  • M.Taufiq
  • Wasiyanto
  • M.Abdul Kodir
  • Anwarudin
Pemain Tengah

-Liberia Augustus Nimely -Wahyudi -Iwan Wahyudi -Wahyu TriHarjatno -Muslimin -Muhamad Fatih -M.Riyadi

Pemain Ngarep utawa Panyerang -Sukodir -Nurcoyo -Dede Tambaura (Mali) -Roziqin -Mustofa

5 Pemain Magang: -M.Ridho -Zulfi -M.Ulum -Azizi -Afif

Jadwal resmi divisi utama 2011/2012 Persip Pekalongan[besut | besut sumber]

[3]

  • selasa 3 jan 12 = PERSIP PEKALONGAN VS PSGL
  • Kamis 12 jan 12 = persiku vs PERSIP PEKALONGAN
  • senin 16 jan 12 = persis vs PERSIP PEKALONGAN
  • senin 23 jan 12 = PERSIP PEKALONGAN vs persita
  • jumat 27 jan 12 = PERSIP PEKALONGAN vs persih
  • kamis 16 feb 12 = PS bengkulu vs PERSIP PEKALONGAN
  • selasa 21 feb 12 = persitara vs PERSIP PEKALONGAN
  • kamis 1 maret 12 = PERSIP PEKALONGAN vs PSIM
  • selasa 6 maret PERSIP PEKALONGAN vs PERSEBAYA
  • minggu 11 maret 12 = PERSIP PEKALONGAN persitema

PUTARAN KEDUA[besut | besut sumber]

  • senin 2 april 12 = persitema vs PERSIP PEKALONGAN
  • kamis 12 april 12 = PSIM vs PERSIP PEKALONGAN
  • selasa 17 april 12 = persebaya vs PERSIP PEKALONGAN
  • senin 23 april 12 = PERSIP PEKALONGAN vs PS bengkulu
  • jumat 27 april 12 = PERSIP PEKALONGAN vs persitara
  • sabtu 12 mei 12 = persita vs PERSIP PEKALONGAN
  • rabu 16 mei 12 = persih vs PERSIP PEKALONGAN
  • minggu 3 juni 12 = PERSIP PEKALONGAN vs persiku
  • kamis 7 juni 12 = PERSIP PEKALONGAN vs persis
  • minggu 17 juni 12 = PSGL vs PERSIP PEKALONGAN

Suporter[besut | besut sumber]

Kalong Mania[besut | besut sumber]

Persip Pekalongan Fans Club (PPFC)[besut | besut sumber]

suporter iki asalé saka donya maya kang gabung ing facebookers kang duwé jeneng Persip Pekalongan Fans Club (PPFC). Jumlah facebookers pandukung setia Persip Pekalongan iku kurang luwih 500 anggota, tepate 495 orang. Anggotane ora mung warga Kutha Pekalongan nanging saka njaba Kutha Pekalongan uga ana. Pancetus komunitas PPFC Mohamad Ikhwan iki nggawe wiwit awal 2008 kanthi alasan iseng.[4]

Stadion[besut | besut sumber]

Stadion Kota Batik ya iku Stadion Sepak Bola ing Kutha Pekalongan, Jawa Tengah, kang uga markas klub bal-balan Persip Kutha Pekalongan. Kanggo meriahake HUT Kutha Pekalongan kang kaping 105 1 April 2011 jeneng Stadion Kraton ing Jumat 18 Maret 2011, kaubah dadi Stadion Kota Batik. Miturut Katrangan Ketua KONI Kutha Pekalongan H Risca Mangkulla, jeneng iku disesuaiake kanthi budaya bathik kang iki sampun dikenal ing manca nagara. Stadion iki diadhekake ing taun 1972 banjur direnovasi taun 2005. Stadion Kota Batik duwé kapasitas 20.000 kursi.[5]

Stadion Kota Batik Persip Pekalongan

DATA[besut | besut sumber]

  • Jeneng Stadion: Kota Batik
  • Alamat: Pekalongan,Indonésia
  • Direnovasi: 2005
  • Kapasitas: 20.000

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. : Prestasi Persip Lampaui Target diundhuh tanggal 2 Oktober 2012
  2. : Pemain PERSIP Pekalongan diundhuh tanggal 22 September 2012
  3. : Jadwal Resmi Divisi Utama 2011/2012 PERSIP Pekalongan diundhuh tanggal 2 Oktober 2012
  4. : Suara Merdeka Edisi Cetak-Persip Didukung Ratusan Facebookers diundhuh tanggal 6 Oktober 2012
  5. : Stadion PERSIP Pekalongan diundhuh tanggal 6 Oktober 2012

Pranala njaba[besut | besut sumber]