Omegna

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Comune Omegna
Negara Flag of Itali Italia
Region Piemonte
Provinsi Verbano-Cusio-Ossola (VB)
Walikutha Antonio Quaretta
Area 30.8 km2 (12 sq mi)
Populasi
 - Total
 - Kapadhetan [n.a.]
Time zone CET, UTC+1
Koordinat 45°52′N 8°24′E / 45.867°N 8.400°E / 45.867; 8.400
Gentilic Omegnesi
Kodhe Telepon 0323
Kodhe Pos 28887
Frazioni Bagnella, Borca, Crusinallo, Cireggio, Santa Rita, San Fermo, Agrano, Gattugno, Sant'Anna
Regions of Italy.svg
Red pog.svg

Location of Omegna in Italy
Website: www.comune.omegna.vb.it

Omegna ikucomune (municipality) ing Provinsi Verbano-Cusio-Ossola in region Piemonte, Italia, ldumunung watara 100 km lor-wétané Torino lan watara 13 km kidul-wétané Verbania. Miturut data sensus 31 Dhésèmber 2004, kutha iki duwé sing ndunungi kang cacahé 15,910 lan jembar wewengkon 30.8 km².[1]

Panorama Omegna.

Omegna wewatesan karo: Armeno, Casale Corte Cerro, Germagno, Gignese, Gravellona Toce, Nonio, Pettenasco, Quarna Sopra, Quarna Sotto, lan Stresa.

Sajarah[besut | besut sumber]

Anané pemukiman kuna ing tlatah iki kabukti déning panemon arkéologi saka pungkasané abad tembaga lan abad wesi. Omegna wis disebut-sebut taun 1221 M, nalika sing ndunungi wiwit manggon ing commune Novara.

Ing abad-19 lan wiwitan abad-20 kutha iki dadi pusat indhustri (gerabah lan kaperluan omah kang cilik-cilik), lan sing ndunungi katambah kanthi tekané para imigran. Ing taun 1913, Omegna kahubungaké déning trèm listrik karo kutha Pallanza. Tlatah iki diumumaké minangka sawijiné kutha ing taun 1939. Sajeroning Perang Donya II tlatah iki dadi pusat pejuang kamardikan (partisan) kanggo nglawan panjajahan Jerman.

Dhémografi[besut | besut sumber]

Tuwuhing sing ndunungi

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ ISTAT (Italian statistical institute).

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Lago d'Orta


Eropah | Italia | Piemonte
Alessandria | Asti | Biella | Cuneo | Novara | Torino | Verbano-Cusio-Ossola | Vercelli