Villadossola

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Comune Villadossola
Negara Flag of Itali Italia
Region Piemonte
Provinsi Verbano-Cusio-Ossola (VB)
Walikutha Liliana Sarazzi
 (kapilih 13 Juni, 2004)
Area 1.802 km² (696 sq mi)
Populasi
 - Total
 - Kapadhetan [n.a.]
Time zone CET, UTC+1
Koordinat 46°3′N, 8°15′E
Gentilic Villadossolesi or Villesi
Kodhe Telepon 0324
Kodhe Pos 28844
Frazioni Noga, Boschetto
Patron Saint Bartholomew
 - Day 24 Agu
Regions of Italy.svg
Red pog.svg

Location of Villadossola in Italy
Website: www.comune.villadossola.vb.it

Villadossola (Piedmontese Vila d'Òssola) iku sawijining kutha lan comune ing Val d’Ossola ing region Piemonte, Italia, watara 120 km lor-wétané Torino. Kutha iki dumunung sakidulé Domodossola, ing sakuloné Toce, lan ing gapurané Valle Antrona, siji saka pitu lembah ing Val d’Ossola.

Jembar wewengkon 18.02 km² lan ing sasi Juni 2006 duwé padunung kang cacahé 6,883. Sacara administratif kutha iki klebu wewengkon Provinsi Verbano-Cusio-Ossola.

Jaman kapungkur, tlatah iki wigati minangka pusat wesi lan waja, sarta kimia indhustri. Saiki, ékonomi lokal luwih munjeraké kawigatèn marang sèktor tèrtièr lan akèh wangunan indhustri diowahi kanggo kaperluan liyané, contoné: gedhung theater kutha, La Fabbrica iku sadurungé awujud pabrik.

Villadossola wewatesan karo: Beura-Cardezza, Domodossola, Montescheno, Pallanzeno, lan Seppiana.

Demografi[besut | besut sumber]

Tuwuhing padunung

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Eropah | Italia | Piemonte
Alessandria | Asti | Biella | Cuneo | Novara | Torino | Verbano-Cusio-Ossola | Vercelli


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Villadossola&oldid=961835"