Johann Wolfgang von Goethe

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Johann Wolfgang von Goethe
Goethe (Stieler 1828).jpg
Pakarya Penulis, Novelis, Playwright, Filsafat alam, Diplomat, Pegawai negeri
Bangsa German
Mangsa Romantisisme
Obahan sastra Sturm und Drang; Weimar Classicism
Karya gedhé e.g. Faust; The Sorrows of Young Werther; Wilhelm Meister's Apprenticeship; Elective Affinities
Bojo Christiane Vulpius

Tandha tangan

Johann Wolfgang von Goethe Swara mirengaken (IPA: ˈgøːtə|dena) (28 Agustus 174922 Maret 1832) punika novèlis, sastrawan, humanis, èlmuwan lan filsuf Jèrman.

Goethe punika salah satunggiling tokoh paling wigati ing donya sastra Jèrman lan Neoklasisisme lan Romantisme Éropah ing akir abad kaping 18 lan awal abad kaping 19. Panjenenganipun punika pangarang Faust lan Zur Farbenlehre (Téori Warna), sarta arupi inspirasi kanggé Darwin kaliyan panemon kapisahipun dhumateng balung rahang pramaksilia menungsa lan fokusipun dhumateng évolusi. Pangaruh Goethe kasebar ing saindhenging Éropah, lan salaminipun setunggal abad ngajeng karyanipun arupi sumber inspirasi utami ing musik, drama, lan puisi.

Pirsanana ugi[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.