Johann Wolfgang von Goethe

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Johann Wolfgang von Goethe
Goethe (Stieler 1828).jpg

Lair 28 Agustus 1749
Free Imperial City of Frankfurt or Frankfurt on Main, Holy Roman Empire
Pati 22 Maret 1832 (umur 82)
Weimar, Duchy of Saxe-Weimar-Eisenach
Pakaryan Penulis, Novelis, Playwright, Filsafat alam, Diplomat, Pegawai negeri
Bangsa German
Mangsa panulisan Romantisisme
Gerakan Sturm und Drang; Weimar Classicism
Karya misuwur karya(s) e.g. Faust; The Sorrows of Young Werther; Wilhelm Meister's Apprenticeship; Elective Affinities
Kulawarga Christiane Vulpius
Tapak asta Goethe Signature.svg

Johann Wolfgang von Goethe Swara mirengaken (IPA: ˈgøːtə|dena) (28 Agustus 174922 Maret 1832) punika novèlis, sastrawan, humanis, èlmuwan lan filsuf Jèrman.

Goethe punika salah satunggiling tokoh paling wigati ing donya sastra Jèrman lan Neoklasisisme lan Romantisme Éropah ing akir abad kaping 18 lan awal abad kaping 19. Panjenenganipun punika pangarang Faust lan Zur Farbenlehre (Téori Warna), sarta arupi inspirasi kanggé Darwin kaliyan panemon kapisahipun dhumateng balung rahang pramaksilia menungsa lan fokusipun dhumateng évolusi. Pangaruh Goethe kasebar ing saindhenging Éropah, lan salaminipun setunggal abad ngajeng karyanipun arupi sumber inspirasi utami ing musik, drama, lan puisi.

Pirsanana ugi[sunting | Owah sumber]

Pranala njawi[sunting | Owah sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.