William Blake

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

William Blake ya iku juru tulis, sastrawan, seniman Inggris.[1][2] Dhèwèké dadi penyair gedhe lan juru pikir orisinil.[2] Lair ana London, Inggris, tanggal 28 November 1757.[1][2] Seda ana London, Inggris, tanggal 12 Agustus 1827.[2] Pakaryane kang kondhang ya iku The Lamb, The Tyger, London, lan Jerusalem.[2] Ana purwa abad kaping 21, dhèwèké dianggep minangka wong kang paling purwa lan paling orisinil ing geguritan Romantik, naning urip-uripane umume ora dianggep lan disangka edan.[2]

Dhèwèké nulis wiwit isih bocah lan omong yèn entuk iruh-iruhan sawektu umur 10 taun, wit kebak malaekat.[1] Dhèwèké sinau ngukir lan ngugemi seni Gothik.[1]

Dhèwèké penyair, seniman, visioner kang disalahpahami.[1] Blake nguja urip lan kondhang kawit sedane taun 1827.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f Biography.com Editors (8 December 2014). "William Blake Biography". A&E Television Networks. Dijupuk 10 September 2016. 
  2. ^ a b c d e f Bentley, G. E. "William Blake BRITISH WRITER AND ARTIST". britannica.com. Dijupuk 10 September 2016. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]