William Wordsworth

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
William Wordsworth
Lair 7 April 1770
Cockermouth, Cumberland, Inggris
Pati 23 April 1850
Rydal Mount, Westmorland
Pakaryan Penyair

William Wordsworth ya iku penyair saka Inggris.[1][2] Dhèwèké nulis Lyrical Ballads taun 1798, karo Samuel Taylor Coleridge, kang banjur nuwuhaké gerakan Romantik Inggris.[1]

Dhèwèké lair ana Cockermouth, Cumberland, Inggris, tanggal 7 April 1770.[1] Séda ana Rydal Mount, Westmorland, tanggal 23 April 1850.[1]

Ibuné séda nalika dhèwèké umur wolung taun, pengalaman iki ketok saka pakaryan pungkasané.[2] Wordsworth mlebu Hawkshead Grammar School, nèng kéné dhèwèké wiwitan seneng geguritan.[2] Bapaké séda nalika dhèwèké ing Hawkshead, ninggal dhèwèké lan seduluré papat.[2] Wong tuwané, loro-loroné, séda saurungé dhèwèké umur 15 taun.[3]

Dhèwèké sinau ana Cambridge University.[3] Nalika ana kana, dhèwèké ngisi wektu prèi mangsa panas lelungan menyang Swiss lan Prancis.[3] Dhèwèké antusias karo gegayuhané Revolusi Prancis.[3]

Dhèwèké wiwitan nulis geguritan nalika isih sekolah, nanging ora ana sing diterbitaké nganti taun 1793.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d Parrish, Stephen Maxfield. "William Wordsworth: English Writer". britannica.com. Dijupuk 4 September 2016. 
  2. a b c d Parrish, Stephen Maxfield. "William Wordsworth". Academy American Poets. Dijupuk 4 September 2016. 
  3. a b c d e "William Wordsworth (1770-1850)". bbc.co.uk. 2014. Dijupuk 4 September 2016. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]