Richard Wagner

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Richard Wagner

Wilhelm Richard Wagner (lair 22 Mei 1813 – pati 13 Februari 1883 ing yuswa 69 taun) punika satunggiling komposer musik saking Jerman ingkang misuwur, pakar teori musik, lan panyerat, nanging paling misuwur liwat karya operanipun. Musikipun tasih asring dipun mainaken, ingkang paling misuwur inggih punika "Ride of the Valkyries" saking Die Walküre lan "Bridal Chorus" saking Lohengrin. Wagner ugi arupa satunggiling tokoh ingkang kontroversial sanget, amargi inovasi musik lan inovasi dramanipun lan ugi amargi panjenenganipun punika satunggiling panyengkuyung pamikiran-pamikiran anti-semitisme. Salebetipun sajarah musik, panjenengaipun dipun golongaken minangka komponis saking Jaman Romantik.

Karya-karyanipun antawis sanès: Ring von Nibelungen (1876), Tannhäuser (1845, revisi 1861), Tristan und Isolde (1865), kaliyan Parsifal (1882).


Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Richard_Wagner&oldid=927373"