Ludwig Feuerbach

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ludwig Feuerbach
Lair Ludwig Andreas Feuerbach
28 Juli 1804
Landshut, Bavaria, Jerman
Pati 13 September 1872
Rechtenberg, Jerman
Pakaryan Filsuf

Ludwig Andreas Feuerbach ya iku filsuf lan moralis Jerman kang deling amarga pengaruhe marang Karl Marx lan téyologi humanistike.[1][2] Dhèwèké lair ana Landshut, Bavaria, Jerman, ing 28 Juli 1804.[1] Seda ana Rechtenberg, Jerman, ing 13 September 1872.[1]

Dhèwèké anak kepapat ahli ukum kondhang, Paul von Feuerbach.[1] Dhèwèké metu saka pawiyatan teologise banjur sinau filosofi diwulang Georg Wilhelm Friedrich Hegel sasuwene rong taun ana Berlin.[1][2] Taun 1828, dhèwèké menyang Erlangen sinau ngèlmu kawruh alam.[1] Rong taun sawisé, dhèwèké nerbitake kanthi anonim buku Gedanken über Tod und Unsterblichkeit (“Thoughts on Death and Immortality”), Ana karya iki, dhèwèké nyerang konsep kalanggengan pribadi lan ngusulake kalanggengan sing endi kualitas manungsa kaserap ana alam.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g The Editors of Encyclopædia Britannica. "Ludwig Feuerbach: German philosopher". britannica.com. Dijupuk 30 August 2016. 
  2. ^ a b Gooch, Todd (2013). "Ludwig Andreas Feuerbach". plato.stanford.edu. Dijupuk 30 August 2016. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]