Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Hegel
Lair Georg Wilhelm Friedrich Hegel
27 Agustus 1770
Stuttgart, Württemberg, Jerman
Pati 14 November 1831
Berlin, Jerman
Pakaryan Filsuf

Georg Wilhelm Friedrich Hegel ya iku filsuf Jerman.[1][2] Dhèwèké ngrembakakake skema kang nekanake lajuning sujarah lan ide-ide saka thesis neng antithesis banjur neng sintesis.[1] Dhèwèké lair ana Stuttgart, Württemberg, Jerman, tanggal 27 Agustus 1770.[1][2] Seda ana Berlin, Jerman, tanggal 14 November 1831.[1][2]

Dhèwèké, kaya Goethe, ora ngrasa patriotis nalika Napoleon menang ana Jena (1806), ing Prussia dhèwèké mung ndhelok birokrasi korup lan umuk. Dhèwèké nulis kanggo kancane saurunge perang, dhèwèké ujar kanthi bombonge jiwa donya lan kaisar lan kanthi puas ngenani kamungkinan ngalahake Prussia.[1] Kainspirasi déning Revolusi Prancis nalika isih enom, ndhelok kamenangane Napoleon lawan tandhing Prussia ana Jena, filosofine ngarah nuju pendhukung loyal otoritarian lan wong sing ora seneng karo tindhak demokratis, mliginé Undang-Undang Reformasi Inggris.[2] Filosofi politise diatur ana The Philosophy of Right (1821) lan cathetan kuliahe ana History of Philosophy, Philosophy of History and of Art, kang pungkasan sawijining sumbangan wigati kanggo estetika, diterbitake kanthi anumerta.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e Knox, T. Malcolm. "Georg Wilhelm Friedrich Hegel: German philosopher". britannica.com. Dijupuk 30 August 2016. 
  2. ^ a b c d e Kreis, Steven (4 August 2009). "Georg Wilhelm Friedrich Hegel, 1770-1831". historyguide.org. Dijupuk 30 August 2016. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]