Papan Anggegana Sultan Aji Muhammad Sulaiman

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Papan Anggegana Sultan Aji Muhammad Sulaiman
IATA: BPNICAO: WALL
Ikhtisar
Jinis bandhara sipil
Pengelola PT Angkasa Pura I
Lokasi Balikpapan, Kalimantan Wétan
Èlevasi 4 m (12 f)
Koordinat 1° 16′ 5,78″ LS,
116° 53′ 40,12″ BT

Papan Anggegana Sultan Aji Muhammad Sulaiman (kode IATA: BPN; ICAO: WALL) iku papan anggegana domestik lan internasional ing Balikpapan, Kalimantan Wétan. Papan Anggegana iki dioperasèkaké déning PT Angkasa Pura I lan dibuka tanggal 6 Agustus 1997. Papan Anggegana iki nduwèni jembar 300 hèktar.

Data-data[sunting | besut sumber]

Data Papan Anggegana[sunting | besut sumber]

Domestik lan Internasional,
Let saka pusat kutha Balikpapan: 4,5 km (2,5 mil),
Posisi 01°16´02"LS, 116°53´38"BT,
Elevasi 3,75m (12 kaki),
Terminal Penumpang Domestik 1917m²,
Terminal Penumpang Internasional 860m²
Terminal Kargo
Hangar Fix wing 2 pesawat setara B737
Hangar Rotary wing 6 helikopter setara C212
bisa didharati Boeing-747 lan Airbus A-330

Data Lapangan Terbang[sunting | besut sumber]

Runway: Heading 07/25, 2.495m x 45m , ILS

Maskapé[sunting | besut sumber]

Sawetara maskapé sing dilayani papan anggegana iki:

Dalam Negeri[sunting | besut sumber]

Luar Negri[sunting | besut sumber]

Delenga uga[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]