Susi Air

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Susi Air
240px
IATA ICAO Kode panggil
SI SIA SUSI AIR
Didegaké 2004
Hub
Ukuran armada 45
Kutha tujuan 168 (disarujuki)
Perusahaan induk PT ASI Pudjiastuti Aviation
Kantor pusat Pangandaran, Jawa Kulon
Wong wigati Susi Pudjiastuti (CEO),
Christian von Strombeck (Direktur Operasi)
Situs web http://www.susiair.com

Susi Air ya iku maskapé pamaburan Indonésia kang dioperasèkaké déning PT ASI Pujiastuti Aviation kanti penerbangan kanthi jadwal lan charter. Kantor-punjer ing Pangandaran, Jawa Kulon, Susi Air duwé laladan saka lima pangkalan mligi ing Medan, Jakarta, Balikpapan, Kendari, Bandung, Cilacap, lan Sentani ananging maskapé iki isih terdaftar ing Pratélan maskapé penerbangan dilarang ing Uni Éropah.[1]

Didegaké nalika akir 2004 déning pasangan pasutri Christian von Strombeck lan Susi Pudjiastuti, Susi Air awalé diyasa kanggo ngeteraké momotan perikanan duwéné perusahaan liya Susi, PT ASI Pudjiastuti. Lindhu Samudera Hindia 2004 kang kadadéan ing pasisir kulon Sumatra sawisé montor mabur Cessna Grand Caravan kawiwitan Susi Air dipesen, langsung uga kanggo mbantu pangiriman piranti lan usada kanggo regu panulong.

Nalika 2005 Grand Caravan ketelu gabung karo armada Susi Air saéngga Susi Air bisa miwiti penerbangan minangka duwé jadwal saka Medan. Sabanjure pira-pira Grand Caravan tambahan, Diamond Twin Star, Pilatus Turbo Porter lan Diamond Diamond Star uga ditambahake sajrone armada Susi Air. Nalika Juni 2009, Susi Air ngumumake yèn dhèwèké wis pesen 30 pesawat Grand Caravan ingParis Air Show.[2] wulan sabanjure Piaggio Avanti kapisan Susi Air wiwit digunakaké.

Armada[besut | besut sumber]

Pilatus PC-6 Porter dhuwekane Susi Air ing Papan Anggegana Nusawiru, Pangandaran

Susi Air ya iku operator gedhé dhéwé Cessna Grand Caravan ing Asia Pasifik.

Susi Air Fleet
Pesawat Jumlah Pesan Pilihan Jumlah Panumpang Layanan Cathetan
Piaggio P.180 Avanti II 3 1 0 8 Charter VIP lan Charter Medevac
Cessna C208B Grand Caravan 32 7 0 12 Penumpang reguler, charter penumpang lan charter cargo 20 dipesen nalika Paris Airshow 2009.[3][4] 2 pesawat ngalami kacilakaan ing yahun 2011.
Pilatus PC-6 Porter 6 0 3 7 Penumpang, Cargo, lan Charter Survey PK VVQ rusak nalika kecelakaan ing Kalimantan Timur nalika 25 April, 2012.
Air Tractor AT-802 1 0 0 0 Tanki muat bahan bakar ngalami kerusakan propeler nalika landing ing Wamena.
Diamond DA42 Twin Star 1 0 0 3 Charter Penumpang
AgustaWestland Koala 1 0 0 6 [5]
AgustaWestland Grand 1 0 0 7 Charter VIP ing Jakarta [5]
Total 45 8 2 Last Updated: January 2013

Penerbangan[besut | besut sumber]

Susi Air ngoperasikake penerbangan saka 5 pangkalan utama ya iku ing Medan (Sumatra Lor), Kendari (Jakarta), Jawa Tengah (Cilacap), Jawa Barat (Pangandaran dan Bandung), Balikpapan (Kalimantan Timur) lan Jayapura (Papua). Penerbangan padinan kang dijadwalake bakal beroperasi saka Medan kanggo Papan Anggegana Nagan Raya (Meulaboh), Papan Anggegana Lasikin (Pulau Simeulue), Papan Anggegana Silangit lan Papan Anggegana Aek Godang.

Susi Air nglakkake layanane (nalika wulan Fèbruari 2010)[6]

Indonésia

o Jawa

o Kalimantan

o Sulawesi

o Papua

o Sumatra

o Kupang

Blue Sky Network[besut | besut sumber]

Susi Air wis dilengkapi minangka kansistem pelacakan satelit canggih saka Blue Sky Network. Sistem iki duwé mupangat minangka perusahaan bisa nglacak lakune motor mabur liwat jaringan satelit Iridium. Sistem iki uga duwé sistem kanggo ngundang suwara marang lan saka pesawat liwat jaringan satelit Iridium, sarta kanggo ngirim lan nampa kodhe pesan cendak. Lan Susi Air ya iku reseller Blue Sky Network kanggo wewengkon Indonésia.[7]

Insiden lan kacilakan[besut | besut sumber]

  • Nalika wulan Oktober 2008, pesawat Susi Air jinis Diamond DA-40 nindakaké pendaratan darurat ing Lapangan tembak Pusat Wiyata Infanteri (Pusdikif) Kacamatan Cipatat, Kabupatèn Bandung Barat. Pilot terpaksa nglakoke pendaratan darurat amarga kentekan bahan bakar. Gigi baling-baling pesawat iku rusak bisa ngantem lemah ing lapangan suket kang ora rata. Saliyané juru anggegana, pesawat gawa 2 mékanik kanggo dandani pesawat liya Susi Air kang wis rusak ing papan anggegana Nusawiru.[8]
  • Nalika 23 November 2011 pesawat Cessna 208B Grand Caravan (PK VVG) remuk bisa lepas landas ing Papan Anggegana Sugapa, Nabire, Papua, matèni kojuru anggegana asal Spanyol, Albert Citores, wondene juru anggegana Jesse Becer sajrone keadaan tatu parah, sarta 2 awak kang nindakaké penerbangan kargo. Kecelakaan pesawat kadadéan sawisé ngindari landasan pacu ing salah sijiné landasan pacu kurang dikelola ing Pegunungan Bintang ing Papua Barat. Pilot mutusaké kanggo mabur manèh, ananging laladan iku diubengi déning pagunungan lan jurang, nyebapake kecelakaan iku. Penyebab pasti kecelakaan iku nanging arep ditentokake sawisé dislidiki.[9]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Maskapé penerbangan Indonésia