Susi Pudjiastuti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Susi Pudjiastuti
Susi Pudjiastuti.jpg
Rerincèn dhiri
Lair (1965-01-15) Januari 15, 1965 (umur 54)
Indonésia Pangandaran, Jawa Barat, Indonesia
Sisihan Yoyok Yudi Suharyo (?-1986)
Daniel Kaiser (?-2000) [1]
Christian von Strombeck [2]
Anak Panji Hilmansyah (1984-17 Januari 2016)
Nadine Kaiser
Alvy Xavier
Panggaota Pengusaha
Agama Islam

Dr. (HC) Susi Pudjiastuti (lair ing Pangandaran, 15 Januari 1965; umur 54 taun)[3] ya iku Menteri <i>Kelautan</i> lan <i>Perikanan</i> saka Kabinèt Kerja ing taun 2014-2019 sing duwéni usaha bisnis lan dadi Prèsidir dirèktur PT. ASI Pudjiastuti Marine Product, èksportir asil perikanan lan PT. ASI Pudjiastuti utawa penerbangan Susi Air ing Jawa Kulon[3]. Nganti awal taun 2012, Susi Air ngoperasikaké 50 montor mabur kang werna-werna jinisè, kayata 32 Cessna Grand Caravan, 9 Pilatus PC-6 Porter lan 3 Piaggio P180 Avanti. Sing kerja ing Susi Air ana 185 pilot, kang 175 pilot antarané pilot manca. Taun 2012, Susi Air nampa asil Rp.300 milyar lan nglayani 200 penerbangan perintis. [4] [3]

Samangsa dadi Menteri Kelautan lan Perikanan, dhéwékè dikenal wijaksana babagan nelayan sing ilégal. Jènèngé malah digayutaké karo tembung "tenggelamkan" sing ngawéh ukuman marang kapal manca ilégal ing perairan Indonésia. [5] Asil saka usaha iki ya iku panaliten kang diterbitake ana ing Jurnal Nature. Panaliten iki nuduhaké yén kebijakané Susi sing agrésif marang panangkepan iwak ilegal kang wis ngurangi upaya tangkepan nganti 25% lan duweni potensi ningkatake cacah tangkepan nganti 14% lan bathi nganti 12%. [6]

Masa cilik lan wiyata[besut | besut sumber]

Susi lair tanggal 15 Januari 1965 ana ing Pangandaran.[3] Jènèngé Bapaké ya iku Haji Ahmad Karlan lan ibuné Hajjah Suwuh Lasminah, loro-loronè asalè saka Jawa Tengah, nanging wis limang generasi urip ana ing Pangandaran. [3] Kaluwargané Susi duwèni bisnis ternak, ngedoli atusan ternak saka Jawa Tengah kanggo diadol ing Jawa Kulon.[3] Jènèng Simbah kakungé ya iku Haji Ireng, sing dikenal minangka tuan omah ing wilayahé.[3] Sawisè SMP, Susi nerusaké pendhidhikané ana ing SMA Negeri 1 Yogyakarta, ananging dhèwèké mandheg ing kelas 2. Lan dhèwèké ditokaké saka sekolahhané iku amarga dhèwèké aktif ing gerakan Golput.[3]

Sawisé dadi menteri, Susi éntuk mélu ndaftar Paket C ing PKBM Bina Pandu Mandiri ana ing Kabupaten Ciamis taun 2015. Sakwise ketinggalan ujian ing taun 2017, banjur dhèwèké bisa lulus ujian susulan ing sasi Mei 2018. [7]

Bisnis[besut | besut sumber]

Sakwisé lèrèn saka sekolah, Susi ngedol barang perhiasané lan ngumpulaké dhuwit Rp.750.000 kanggo dadi pengepul iwak ing Pangandaran taun 1983.[3] Bisnisé ngrembaka, ing taun 1996 Susi mbangun pabrik pangolahan iwak PT. ASI Pudjiastuti Marine Product kanthi ana prodhuk utama kang awujud lobster sing diwénéhi jeneng "Susi Brand".[3] Bisnis pangolahan iwak iki nyebar ana ing pasar Asia lan Amérika.[3] Amarga iki, Susi butuh piranti transportasi udara sing bisa ngangkut produk asil saka segara kanthi cepet. [3]

Ing taun 2004, Susi tuku Cessna Caravan kang regané Rp20 milyar kanthi nggunakake pinjaman bank. Liwat PT. ASI Pudjiastuti Aviation, dhèwèké nggunakake montor mabur siji-sijiné iku kanggo ngangkut lobster lan iwak segeré sing ditangkep déning para nelayan ing manéka werna pesisir ing Indonésia menyang pasar Jakarta lan Jepang. Tanda celukan sing digunakaké Cessna yaiku Susi Air.

Minangka Menteri Kelautan lan Perikanan ing Kabinet Kerja (2014)[besut | besut sumber]

Panunjukan lan pelantikan[besut | besut sumber]

Susi Pudjiastuti diangkat dadi Menteri Kelautan lan Perikanan ana ing Kabinét Kerja Joko Widodo lan Jusuf Kalla, sing diresmikaké tanggal 26 Oktober 2014.[3] Sakdurungé dilantik, Susi ngeculaké kabéh jabatané ing perusahaan panerbangan Susi Air lan jabatan-jabatan liyané, kayata Presidhèn Diréktur PT. ASI Pudjiastuti ing bidhang perikanan lan PT. ASI Pudjiastuti Aviation ing bidhang penerbangan. Kahanan iki dilakokaké kanggo nyegah perkara antarané dhèwèké minangka dadi menteri lan pimpinan bisnis.[8] Seliyané iku, alesan liyané Susi ngeculaké kabéh jabatané dhèwèké ya iku supaya bisa kerja maksimal ing pamarénthahan, utamané ing bidang urusan kelautan lan perikanan. [8]

Wektu pelantikan, Susi ditemokaké ngrokok lan duwè tato, babagan iki kudune ora ditindakake dèning menteri Indonésia. [9] [10] [11] Saka tumindak kasebut, Susi nampa pujian lan kritik ing mèdhia sosial. [11]

Pangaji[besut | besut sumber]

  • Purwa Citra Priangan Award kanggo Ningkataké Kauripan Nelayan saka Pikiran Rakyat. Ing taun 2004
  • Pelopor Pelancong saka Dinas Kebudayaan lan Pariwisata Jawa Kulon ing taun 2004
  • Pelopor Ekspor Iwak Segara Gubernur Jawa Kulon 2005
  • Young Entrepreneur of the Year saka Ernst lan Young Indonesia ing taun 2005
  • Primaniyarta Award minangka Best Small & Medium Enterprise Exporter 2005 saka Presidhèn Republik Indonésia. Ing taun 2006
  • Metro TV Award kanggo Economics-2006,
  • Inspiring Woman 2005 lan Eagle Award 2006 saka Metro TV, Indonésia
  • Tokoh Wanita Inspiratif kanggo Penggerak Pembangunan, saka Gubernur Jawa Kulon, 2008
  • Saudagar Tatar Sunda saka Kamar Dagang lan Industri Jawa Kulon. Ing taun 2008
  • Berpréstasi Award saka PT. Exelcomindo ing 2009
  • Sofyan Ilyas Award saka Kementrian Kelautan lan Perikanan. Ing taun 2009
  • Indonesian Small & Medium Business Entrepreneur Award saka Kementrian Koperasi dan UKM Républik Indonésia. Ing taun 2010
  • Ganesha Widyajasa Aditama saka ITB . Ing taun 2011
  • Award for Innovative Achievements, Extraordinary Leadership and Significant Contributions to the Economy, [./https://id.wikipedia.org/wiki/APEC APEC]. Ing taun 2011
  • People of the Year 2013 saka Ariwarti Sindo. Ing taun 2014
  • Person of the Year 2014 saka Warga Kota Solo. 2015
  • Kanjeng Ratu Ayu (KRAY) Susi Pudjiastutiningrat, saka Keraton Surakarta Hadiningrat . Taun 2015
  • Wanita Pertama sing njabat Menteri Kelautan lan Perikanan, saka Muséum Rékor Indonésia (MURI). 2015
  • Penghargaan Wanita Jawa Kulon, saka Komite Nasional Pemuda Indonesia (KNPI Jawa Kulon). Ing taun 2015
  • Penghargaan 10 Novèmber saka Institut Sepuluh Novèmber Surabaya (ITS Surabaya). Ing taun 2015
  • Tokoh Publik Inspirasional Tahun Ini, Public Relation Award and Summit, saka Serikat Perusahaan Pers. Ing taun 2016
  • Leaders for a Living Planet Award dari [./https://id.wikipedia.org/wiki/World_Wide_Fund_for_Nature WWF], 16 September 2016, minangka penghargaan saka perané ing majukaké pembangunan sektor perikanan kang berkelanjutan, pelestarian alam segara, lan pemberantasan kacolongan iwak.[12]
  • Doctor Honoris Causa dening Universitas Diponegoro tanggal 3 Desember 2016.[13]
  • Peter Benchley Ocean Awards. Ing taun 2017
  • Seafood Champion Award ing Seafood Seaweb Summit sing dianakaké ing Seattle, Washington, Amèrika Serikat tanggal 5 Juni 2017.[14]
  • The BBC 100 Women. Ing taun 2017
  • Doctor Honoris Causa ing bidang èlmu manajemen lan konservasi sumberdaya kelautan Institut Teknologi Sepuluh Novèmber Surabaya (ITS Surabaya). Ing wulan Nopember 2017
  • Srikandi Nekat Award saka Yayasan Retno Sekar Budoyo ing 25 Februari 2018
  • Creative & Inovative Person of the Year; Indonesian Choice Awards NET. 5.0, tanggal 29 April 2018

Ing taun 2008, dhèwèké ngèmbangaké bisnis aviasiné kanthi mbukak sekolah pilot <i>Susi Flying School</i> liwat PT. ASI Pudjiastuti Flying School. Ing dina Minggu, 26 Oktober 2014, ana wara-wara Kabinet Kerja Pemerintah Jokowi-JK, Ibu Susi Pudjiastuti ditetepaké dadi Menteri Kelautan lan Perikanan dèning Presidhèn Indonésia Joko Widodo.

Urip pribadi[besut | besut sumber]

Dhèwèké pegatan nganti ping pindho, banjur nikah karo Christian von Strombeck.[15] Dhèwèké duwè anak cacahé telu, ya iku Panji Hilmansyah (saka nikah karo Yoyok Yudi Suharyo), Nadine Kaiser (saka nikah karo Daniel Kaiser),[16] lan Alvy Xavier.[17]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Mantan Suami Menteri Susi: Saya Anggap Dia Putri Laut
  2. [1]
  3. a b c d e f g h i j k l m Widianto 2014.
  4. Wedo 2013.
  5. "Kocak! Kumpulan Meme Susi Tenggelamkan Kapal" (ing basa Indonesia). 10 Januari 2018. 
  6. Cabral, Reniel B.; et al. (April 2018). "Rapid and lasting gains from solving illegal fishing" 2: 650–658. 
  7. https://news.detik.com/berita/4113497/menteri-susi-lulus-ujian-paket-c-dan-dapat-ijazah-setara-sma
  8. a b Malau 2014.
  9. Gunawan 2014.
  10. Manafe 2014.
  11. a b Gunadha 2014.
  12. "Susi Pudjiastuti Terima Penghargaan WWF Leaders for a Living Planet". WWF Indonesia (ing basa Indonesian). 18 September 2016. 
  13. Purbaya, Angling Adhitya (3 Desember 2016). "Menteri Susi Dianugerahi Gelar Doktor Honoris Causa dari Undip Semarang". detiknews. Dijupuk 17 April 2017.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  14. Indonesia, PT Rilis Multimedia. "Tenggelamkan Kapal, Menteri Susi Diganjar Seafood Champion Award di Amerika". RILIS.ID (ing basa Indonesia). Dijupuk 2017-06-08. 
  15. Artikel:"Kisah Susi Pudjiastuti Membesarkan Bisnisnya" di Kompas.com
  16. Artikel:"Susi Pudjiastuti Jadi Menteri, Ini Kenangan Mantan Suami" di Kompas.com
  17. Susi Pudjiastuti. Diakses dari situs Rustika Herlambang pada Oktober 🐂014

Bibliografi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Posisi politik
Didhisiki déning:



</br> Sharif Cicip Sutarjo
Mentri Kelautan lan Perikanan RI



</br> 2014 - saiki
Muga-muga