Meulaboh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Meulaboh
Town
Masjid agung Meulaboh sawisé tsunami 2004.
Masjid agung Meulaboh sawisé tsunami 2004.
CountryIndonésia
ProvinsiAcèh
KabupatènKabupatèn Acèh Kulon
Zona wektuWIB (UTC+7)

Meulaboh inggih punika ibukitha Kabupatèn Acèh Kilèn, Acèh, Indonésia. Kutha punika mapan wonten ing antawis 175 km arah wétan-kidul kitha Banda Acèh, pulo Sumatra. Laladan meulaboh nunut wonten lebetipun Kacamatan Johan Pahlawan,sapérangan laladan Kaway XVI kaliyan Kacamatan Meureubo.Meulaboh inggih punika kondhang kanthi sebatan Kitha Pahlawan, awit kathah pahlawan-pahawan laladan Acèh ingkang asalipun saking kitha punika.

Meulaboh minangka kitha ingkang paling ageng wonten ing pesisir kidul-kilèn, ugi salah satunggaling laladan ingkang paling parah nalika katerjang tsunami.

Cathetan suku[besut | besut sumber]