Papan Anggegana Adisutjipto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Papan Anggegana Internasional Adisutjipto
Adisutjipto airport.JPG
Ringkesan
Jinis papan anggeganasipil lan militèr
Kang bakuPT Angkasa Pura II
Kang nglakokakéPT Angkasa Pura II
NgladèniJogyakarta, Jawa Tengah
PernahSléman, DI Yogyakarta

Papan Anggegana Internasional Adisutjipto yaiku papan anggegana kang dumunung ana ing Sléman, Daerah Istimewa Yogyakarta. Kode ICAOnya WARJ (mbiyèn WIIJ), Kode IATA: JOG.

Papan anggegana Adisutjipto mbiyèn duwé nama Maguwo, yaiku nama kang dijupuk saka dumununging nama désa (Maguwoharjo). Panggantian nama ditindakake sawisé montor mabur Dakota VT-CLA kang dilakokaké déning panjenengané Marsekal Muda Anumerta Agustinus Adisutjipto katembak tiba déning montor mabur Walanda tanggal 29 Juli 1947. Sadurungé lapangan udara iki dadi lapangan militèr, nanging panggunaané dijembaraké tumuju kapentingan sipil. Saéngga nganti saiki isih ana pérangan panggonan kang katutup (wewates kagiyatan militèr). Papan anggegana iki uga kagolong papan anggegana pendhidhikan Akademi Angkatan Udara saka TNI Angkatan Udara. Uga Skadron Pendhidhikan 101 (FFA AS-202-18A, T-41D) lan Skadron Pendhidhikan 102 (T-34C, KAI KT-1).

Jembar wewengkon papan anggegana: 88,690 m², déning loro landasan pacu.

Maskapé[besut | besut sumber]

Ing ngisor pratélan maskapé kang ngelayani pamaburan langsung saka Yogyakarta (nganti wulan April 2015): Cithakan:Airport destination list

Pranala njaba[besut | besut sumber]