Piyul: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Sajarah: éjaan, replaced: paling tuwa → tuwa dhéwé (2)
(→‎Sajarah: éjaan, replaced: diwènèhi jeneng → dijenengi)
(→‎Sajarah: éjaan, replaced: paling tuwa → tuwa dhéwé (2))
}}</ref> Saya suwé piyul nyebar ing [[Éropah]].
 
Piyul kang paling tuwa dhéwé tinemu migunakaké patang [[senar]], kaya piyul modhèrn kang digawé déning [[Andrea Amati]] nalika taun [[1555]]. Piyul kang mung nggunakaké telung senar diarani ''violetta''. Piyul jaman biyèn rikat banget anggoné misuwur, amarga gampang dikenal déning para bangsawan lan para pamusik ing dalan, utawa pengamèn. Kasunyatan, raja [[Prancis]] [[Charles IX]] ngutus [[Amati]] kanggo gawé 24 piyul nalika taun [[1560]]. Piyul paling tuwa dhéwé kang ana nganti saiki iku saka 24 piyul kang digawé déning Charles IX, lan dijenengi "Charles IX", digawé ing [[Cremona]] taun [[1560]].<ref>{{cite web
|url=http://www.bartruff.com/history.php
|title=The History of the Violin
352.737

besutan

Menu navigasi