Kabupatèn Gianyar

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Kabupaten Gianyar)
Kabupatèn Gianyar
Lambang Kabupatèn Gianyar
Lambang Gianyar
Motto: "---"
Péta Gianyar ing Bali
Dina Dadi: ...
Kutha krajan: Gianyar
Bupati: AA Gde Agung Bharata
Wakil Bupati: I Dewa Putu Wardana
Jembar
 - Total:

358 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

7 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 416.728 jiwa (2003)
+/- 1.132 jiwa/km²
Suku bangsa: Wong Bali
Agama: Hindu
Basa: Basa Bali lan Basa Indonésia

Kabupatèn Gianyar iku kabupatèn ing Propinsi Bali, lokasiné ing sisih kidul pulo Bali, kutha Gianyar iku kutha krajan kabupatèné. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 358 km² utawa 36.800 hèktar.

Geografis[besut | besut sumber]

80 18’48" - 80 37’58" lintang kidul lan 1150 13’29" - 1150 22’23" bujur wetan

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Gianyar katata jroning 7 kacamatan, 6 kalurahan lan 63 désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Gianyar ya iku:

  1. Kacamatan Blahbatuh
  2. Kacamatan Gianyar
  3. Kacamatan Payangan
  4. Kacamatan Tegal Lalang
  5. Kacamatan Tampak Siring
  6. Kacamatan Sukawati
  7. Kacamatan Ubud

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Bali menyang: Propinsi Bali

Cithakan:Propinsi Bali