Kabupatèn Wakatobi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Wakatobi
Lambang Kabupatèn Wakatobi
Lambang Kabupatèn Wakatobi
Motto: ""
300px
Dina Dadi:
Kutha krajan: Wangi-Wangi
Bupati:
Wakil Bupati:
Jembar
 - Total:

--
Distrik
 - Cacahe:

5 kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- jiwa
+/- jiwa/km²
Suku bangsa:
Agama: Islam, Protestan, Katolik lan liyané
Basa: Basa Indonésia lan liyané
Web: www.wakatobikab.go.id

Kabupatèn Wakatobi iku kabupatèn ing Propinsi Sulawesi Kidul-Wétan, kutha Wangi-Wangi iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 823 km². Kabupatèn iki dibentuk adhedhasar Undhang-Undhang Républik Indonésia Nomer 29 Taun 2003, tanggal 18 Desember 2003. Caching padunung ing taun 2003 ana 91.497 jiwa, dumadi saka lanang 44.843 jiwa lan wadon 46.654 jiwa.

Wakatobi minangka jeneng kawasan taman nasional sing ditetepaké ing taun 1996, sing jembaré 1,39 yuta hèktar, arupa kaanekaragaman hayati segara, skala, lan kondhisi karang; sing dadi salah siji prioritas paling dhuwur jroning konsèrvasi segara ing Indonésia.

Geografis[besut | besut sumber]

Kabupatèn Wakatobi dumunung ing koordinat 5,00º nganti 6,25º Lintang kidul lan 123,34º nganti 124.64º Bujur wétan. Tapel wates:

ing sisih lor karo: Kabupatèn Buton lan Kabupatèn Buton Lor
ing sisih kidul karo: Segara Florès
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Buton
ing sisih wétan karo: Segara Banda

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Wakatobi katata jroning 5 kacamatan, désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Binongko
  2. Kaledupa
  3. Tomia
  4. Wangi-Wangi
  5. Wangi-Wangi Kidul

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Sulawesi Kidul-Wétan

Kabupatèn Wakatobi, Sulawesi Kidul-Wétan
Lambang Kabupatèn Wakatobi

Kecamatan: Binongko | Kaledupa | Tomia | Wangi-Wangi | Wangi-Wangi Kidul

Sulawesi Kidul-Wétan
Lambang Provinsi Sulawesi Kidul-Wétan

Kabupatèn: Bombana | Buton | Buton Lor | Kolaka | Kolaka Lor | Konawe | Konawe Lor | Konawe Kidul | Muna | Wakatobi

Kutha: Bau-bau | Kendari

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia