Kabupatèn Konawé Kidul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Konawe Kidul
Lambang Kabupatèn Konawe Kidul
Lambang Kabupatèn Konawe Kidul
Sesanti: "---"
250px
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: Andoolo
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

--- km²
Kacamatan
 - Cacahe:

6 kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- --- jiwa
+/- --- jiwa/km²
Suku bangsa: ---
Agama: Islam, Protèstan, Katulik lan liyané
Basa: Basa Indonésia lan liyané

Kabupatèn Konawe Kidul iku kabupatèn ing Provinsi Sulawesi Kidul-Wétan, kutha Andoolo iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: --- lan liya-yané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wétan

Wisata[besut | besut sumber]

Grojogan Moramo, dumunung ing kawasan Suaka Alam Tanjung Peropa. Grojogan spektakuler sing duwé 7 (pitu) undakan/trap utama lan watara 60 undakanlan kolam banyu bening lan adhem ing sangisoré saben undakan iki minangka panggonan sing adhem lan tentrem kanggo wisata. Cahya srengéngé sing mbrobos nganti dhasar kolam sing arupa watu onyx/marmer mancaraké warna ijo bening.[1]

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Konawe Selatan katata sajeroning 6 kacamatan, --- désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Andoolo
  2. Angata
  3. Konda
  4. Lainea
  5. Moramo
  6. Ranomeeto

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Kabupatèn Konawe Kidul, Sulawesi Tenggara
Lambang Kabupatèn Konawe Kidul

Kecamatan: Andoolo | Angata | Kolono | Konda | Lainea | Landono | Laonti | Moramo | Palangga | Ranomeeto | Tinanggea

Sulawesi Kidul-Wétan
Lambang Provinsi Sulawesi Kidul-Wétan

Kabupatèn: Bombana | Buton | Buton Lor | Kolaka | Kolaka Lor | Konawe | Konawe Lor | Konawe Kidul | Muna | Wakatobi

Kutha: Bau-bau | Kendari

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Sulawesi Kidul-Wétan