Kabupatèn Buton

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Buton
Lambang Buton.PNG
Lambang Buton
Sesanti: "---"
Lokasi Buton.jpg
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: Pasar Wajo
Bupati: Ir. L.M. Syafei Kahar
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

2.488,71 km²
Distrik
 - Cacahe:

14 kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 265.724 jiwa
+/- 90 jiwa/km²
Suku bangsa: ---
Agama: Islam, Protèstan, Katulik lan liyané
Basa: Basa Indonésia lan liyané

Kabupatèn Buton iku kabupatèn ing Provinsi Sulawesi Tenggara, kutha Pasar Wajo iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : --- lan liya-yané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 2.488,71 km² utawa 248.871 hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

4.96°–6.25° LS Lintang kidul lan 120.00°–123.24° Bujur wétan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Buton katata sajeroning 14 kacamatan, 165 désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Batauga
  2. Batu Atas
  3. Gu
  4. Kadatua
  5. Kapontori
  6. Lakudo
  7. Lasalimu
  8. Lasalimu Selatan
  9. Mawasangka
  10. Mawasangka Timur
  11. Pasar Wajo
  12. Sampolawa
  13. Siompu
  14. Talaga Raya

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sulawesi Tenggara

Sulawesi Kidul-Wétan
Lambang Provinsi Sulawesi Kidul-Wétan

Kabupatèn: Bombana | Buton | Buton Lor | Kolaka | Kolaka Lor | Konawe | Konawe Lor | Konawe Kidul | Muna | Wakatobi

Kutha: Bau-bau | Kendari

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia