Kabupatèn Bombana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Kabupatèn Bombana
Lambang Kabupatèn Bombana
Lambang Kabupatèn Bombana
Sesanti: ""
Lokasi bombana.jpg
Dina Dadi: 18 Dhésèmber 2003
Kutha krajan: Rumbia
Bupati: Drs. H. Atikurahman MS.
Wakil Bupati:
Jembar
 - Total:

2.845,36 km²
Distrik
 - Cacahe:

6 kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 110.029 jiwa (2005)
+/- 38,67 jiwa/km²
Suku bangsa: Moronene, Bugis
Agama: Islam, Protèstan, Katulik lan liyané
Basa: Basa Indonésia lan liyané

Kabupatèn Bombana iku kabupatèn ing Provinsi Sulawesi Kidul-Wétan, kutha Rumbia iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: lan liya-yané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 2.845,36 km² utawa hèktar. Kabupatèi iki minangka pamekaran saka Kabupatèn Buton dhedhasar Undhang-undhang nomer: 29 taun 2003[1]. Kabupatèn iki wewatesan, ing sisih lor karo Kabupatèn Kolaka lan Kabupatèn Konawé Kidul, ing sisih kidul wewatesan karo Segara Flores, ing sisih wétan karo Kabupatèn Muna lan Kabupatèn Buton lan ing sisih kulon karo Lempongan Boné.

Ing taun 2008 tinemu potensi tambang emas ing wewengkon kacamatan Rarowatu lan Rarowatu Lor[2].

Géografi[besut | besut sumber]

4.30° – 6.25° Lintang kidul lan 120.82° – 122.20° Bujur wétan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Bombana katata sajeroning 22 kacamatan, -- désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Kabaéna
  2. Kabaéna Wétan
  3. Kabaéna Kulon
  4. Kabaéna Lor
  5. Kabaéna Kidul
  6. Kabaéna Tengah
  7. Poleang
  8. Poleang Kulon
  9. Poleang Wétan
  10. Poleang Kidul-wétan
  11. Poleang Lor
  12. Poleang Kidul
  13. Poleang Tengah
  14. Tontonunu
  15. Rarowatu
  16. Rarowatu Lor
  17. Lantari Jaya
  18. Mata Usu
  19. Rumbia
  20. Rumbia Tengah
  21. Masaloka Raya
  22. Mata Oleo

Rujukan[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Kabupatèn Bombana, Sulawesi Kidul-Wétan
Lambang Kabupatèn Bombana

Kecamatan: Kabaéna | Kabaéna Wétan | Kabaéna Kulon | Kabaéna Lor | Kabaéna Kidul | Masaloka Raya | Kabaéna Tengah | Mata Oleo | Lantari Jaya | Mata Usu | Poleang | Poleang Kidul | Poleang Kulon | Poleang Kidul-wétan | Poleang Lor | Poleang Tengah | Poleang Wétan | Rarowatu | Rarowatu Lor | Rumbia | Rumbia Tengah |

Tontonunu

Sulawesi Kidul-Wétan
Lambang Provinsi Sulawesi Kidul-Wétan

Kabupatèn: Bombana | Buton | Buton Lor | Kolaka | Kolaka Lor | Konawe | Konawe Lor | Konawe Kidul | Muna | Wakatobi

Kutha: Bau-bau | Kendari

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia