Jajanan pinggir dalan ing Indonesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kranjang panganan gerobak tradisional sing ndhapuk dalan Jakarta, adol macem-macem panganan lurung-lurung ing Indonesia .

Panganan jalanan Indonesia minangka koleksi panganan sing siap-siap, panganan cemilan, woh-wohan lan omben-omben sing didol karo penjual utawa vendor ing warung panganan utawa kranjang panganan . Panganan jalanan ing Indonesia minangka campuran pengaruh lokal Indonesia, Tionghoa, lan Walanda. [1] Panganan jalanan ing Indonesia biasane murah, nawakake macem-macem panganan kanthi macem-macem rasa, lan bisa ditemokake ing saben pojok kutha. [2]

Panganan ing jalanan Indonesia asring rasane kuwat lan pedhes. [3] Akeh panganan jalanan ing Indonesia digoreng, kayata macem-macem gorengan (fritter), uga nasi goreng (nasi goreng), mie goreng (mie goreng) lan ayam goreng (ayam goreng), dene sup bakso bakso, [4] sup soto tradisional lan rujak buah uga populer. [5] Umume panganan jalanan Indonesia ana gandhengane karo saus kacang ; pangsit iwak siomay kukus , sate ayam panggang lan panggang, asinan, ketoprak lan salad sayuran gado-gado kabeh disajekake ing saus kacang favorit Indonesia. [6] Sawetara panganan jalanan ing Indonesia asring dianggep ora sehat amarga akeh nggunakake teknik gorengan. Tuladha pangobatan berminyak kayata gorengan fritters, endhog gulung (endhog goreng jero), ayam goreng lan lele pecel . Nanging, pangembangan anyar ing dalan panganan ing Jakarta pungkasan, ana sawetara upaya para vendor supaya nawakake pilihan panganan panganan sing luwih sehat kanggo nyedhiyakake klien sing luwih sadar kesehatan. [7]

Bakso (bakso) bakul becak ing Bandung
Bakso vendor nggunakake pikulan
Bakul sate ing Jawa, c. 1870, nggunakake pikulan utawa nggawa kranjang nganggo rod.
Penjual cendol pinggir dalan ing Jakarta .

Galeri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Jing Xuan Teng (28 April 2016). "The Best Street Food in Jakarta, Indonesia". The Culture Trip.
  2. "Most popular 'kaki lima' in Jakarta". The Jakarta Post. Jakarta. 18 June 2016.
  3. "Countries with the Best Food: Indonesia". Top Tens.
  4. Sara Schonhardt (text); Melanie Wood (images) (15 August 2011). "40 of Indonesia's best dishes". CNN.com.
  5. "Indonesian Street food". Food & Travel.com.au.
  6. Noah S (26 January 2015). "Top 10 Indonesian Food that you must try". IndoChili.
  7. Maulana, Audrie Safira. "Dear Jakartans, here are some healthier street food options". The Jakarta Post (ing basa Inggris). Dibukak ing 2019-11-12.