Grobak panganan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kranjang panganan tradisional kayu sing nglapisi dalan Jakarta, adol macem-macem panganan jalanan ing Indonesia .
Kranjang asu panas Sabrett ing New York City, dikelola dening vendor jalanan

Kranjang panganan yaiku pawon seluler sing dipasang ing dalan kanggo nyiapake lan adol panganan ing dalan kanggo wong sing liwat . Kranjang panganan asring ditemokake ing kutha-kutha ing saindenging jagad sing adol panganan ing saben jinis.

Kranjang panganan nganggo rong gaya dhasar. Siji ngidini vendor lungguh utawa ngadeg ing njero lan nglayani panganan liwat jendela. Ing liyane, vendor ngadeg ing jejere kranjang, nalika kabeh kamar ing kranjang digunakake kanggo disimpen lan kanggo omah mesin masak, biasane permukaan sing dipanggang. Gaya gerobak ditemtokake utamane kanthi jinis panganan. Kranjang panganan beda karo trek panganan amarga ora lelungan miturut kekuwatane dhewe. Sawetara kranjang panganan ditarik nganggo kendharaan liyane, dene sawetara disurung manungsa utawa kewan.