Panganan pinggir dalan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Panganan Street in Yangon Chinatown, Myanmar

Panganan ing dalan yaiku panganan utawa omben sing kasedhiya ana sing didol dening penjaja, utawa vendor, ing dalan utawa papan umum liyane, kayata ing pasar utawa pameran. Iki asring didol saka kios panganan sing bisa digawa portebel, [1] kranjang panganan, utawa truk panganan lan bisa didhahar langsung. Sawetara panganan jalanan kalebu regional, nanging akeh sing nyebar ngluwihi wilayah asale. Umume panganan jalanan diklasifikasikake minangka panganan driji lan panganan cepet, lan luwih murah tinimbang panganan ing restoran. Jinis panganan jalanan beda-beda ing antarane wilayah lan budaya ing macem-macem negara ing saindenging jagad. [2] Miturut panaliten 2007 saka Organisasi Pangan lan Pertanian, 2,5 yuta wong mangan panganan ing dalan saben dina. [3] Mayoritas konsumen berpenghasilan menengah [4] gumantung ing akses cepet lan layanan panganan murah kanggo panganan jalanan kanggo nutrisi saben dina lan kesempatan kerja, utamane ing negara berkembang.

Kranjang panganan njejeri dalan ing Jakarta, Indonesia, adol panganan ing dalan

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Artemis P. Simopoulos, Ramesh Venkataramana Bhat (2000). Street Foods. Karger Publishers, 2000. p. vii. ISBN 9783805569279. Dibukak ing 18 April 2011.
  2. Wanjek, Christopher; Office, International Labour (2005). Food at Work: Workplace Solutions for Malnutrition, Obesity and Chronic Diseases (ing basa Inggris). International Labour Organization. ISBN 978-92-2-117015-0.
  3. "Spotlight: School Children, Street Food and Micronutrient Deficiencies in Tanzania". Rome, Italy: Food and Agriculture Organization of the United Nations. February 2007. Diarsip saka sing asli ing 9 April 2015. Dibukak ing 20 February 2008.
  4. "Food for the Cities: Street foods". www.fao.org. Dibukak ing 2020-03-15.