Bakul pinggir dalan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Street hawkers sade tas lan kacamata ing tengah Roma, Italia

Bakul pinggir dalan minangka bakul barang dagangan sing bisa diangkut kanthi gampang; tembung iki yaiku kira-kira sinonim karo costermonger utawa peddler . Ing pirang-pirang panggonan sing digunakake istilah kasebut, penjaja adol barang murah, kerajinan tangan, utawa barang-barang panganan. Apa stasioner utawa seluler, para penjelajah asring ngiklanake kanthi nangis utawa nyanyian ing dalan, lan nggawe banter karo para pelanggan, supaya bisa narik perhatian lan ningkatake penjualan. Yen diiringi demonstrasi utawa penjelasan rinci babagan produk, penjaja kasebut asring diarani demonstrator utawa pitchman .

Kios seluler sing didol wong sing adol buah ing India