Asado

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Asado ( Pangucap cara Spanyol: [aˈsaðo] ) minangka teknik lan acara sosial duwe utawa nekani barbekyu [1] ing macem-macem negara Amerika Selatan, sing uga dadi acara tradisional. Asado biasane kalebu daging sapi, daging babi, pitik, chorizo , lan morcilla sing dimasak ing panggangan, diarani parrilla, utawa geni sing mbukak. Umume daging diiringi anggur abang lan salad. Daging iki disiapake dening wong sing dadi asador sing ditugasake [2]

Asado de tira, iga cendhak sing dipotong flanken.

K

Sawise panganan pembuka, kostum utawa asado de tira ( iga ) bisa disedhiyakake. Sabanjure ana Vacío ( steak flank ), matambre lan uga pitik lan chivito (wedhus wedhus). Piring kayata pamplona, daging babi, lan wedhus Patagonia saya asring, utamane ing restoran. Asado uga kalebu roti, salad campuran sing gampang, kayata, salad, tomat, lan bawang, utawa bisa diiringi verdurajo (sayuran panggang), campuran saka kentang, jagung, bawang, lan eggplant sing dimasak ing panggangan lan dibumbui karo minyak zaitun lan uyah. Bir, anggur, minuman ringan, lan omben-omben liyane umume. Panganan panganan biasane panganan seger.Wangun tradisional liyane sing umume manggang daging, sing digunakake ing Patagonia, yaiku karo kewan (utamane domba lan daging babi) ing tongkat kayu sing dipaku ing lemah lan kena panas saka bara urip, sing diarani asado al palo .

Rujukan[besut | besut sumber]

Lechazo asado (manggang lechazo ), tampak, iku panganan khas saka masakan Spanyol, minangka padha Cochinillo asado ( panggang suckling pig ).
  1. Kuhn, Christoph (28 June 2007). "Jedes Biest auf den Grill" (ing basa Jérman). Zurich: WOZ Die Wochenzeitung. Dibukak ing 29 December 2012. Asado heisst eigentlich gegrilltes Fleisch, Braten; das Wort wird heute für das Grillereignis allgemein gebraucht.
  2. "Crossing Borders: From Iowa to Argentina" (PDF). Iowa Research Online. University of Iowa. Dibukak ing 29 December 2012. The person who cooks the asado is called an "asador".