Matambré

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Relleno matambre

Matambre, uga dikenal minangka suadero ing sawatara negara Amerika Latin, minangka jeneng rajangan daging sapi sing tipis banget ing Argentina, Paraguay lan Uruguay, sing dijupuk saka antara kulit lan iga,[1] sejenis steak flank. Iki dudu potongan sing dingerteni biasane ing AS minangka steak flank. Yaiku otot wungu sing dijupuk ing antarane kulit lan iga kemudi. Sawatara wong ngarani "fly shaker", amarga iku otot sing dianggo kewan kanggo kedutan kanggo nggusah laler lan serangga mabur liyane.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Dictionary: matambre" (ing basa Spanyol). Real Academia Española. Dibukak ing 2019-03-26.