Kamir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kamir
Kamir Arab kecil.jpgKamir Arab besar.jpg
Kamir, roti (kue) khas Pemalang
Panggonan asalIndonesia
Tlatah utawa prajaPemalang-Jawa Tengah
DigawéSuku Arab ing Kalurahan Mulyoharjo
Hawa ajanganAnget
Woworan pokokTrigu, mentega, tigan
VariasiKamir trigu lan kamir uwos
Buku masakan: Kamir  Médhia: Kamir

Kamir, ugi dipunserat Khamir, inggih punika dhaharan khas Pemalang saking nagari Arab. Kamir dipundamel saking adhonan trigu, mentega, pisang ambon, tape, lan tigan. Kamir punika wonten kalih jinisipun, inggih punika kamir trigu lan kamir uwos (beras). Ing Pemalang langkung kathah kamir trigu amargi langkung awet tinimbang kamir uwos.[1] Sawetawis tiyang nyebatipun Samir.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]