Asinan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Asinan
Asinan Betawi Sarinah.JPG
Asinan Betawi topped with yellow kerupuk mie
AjanganSnack
Panggonan asalIndonesia
Tlatah utawa prajaJakarta and West Java
Hawa ajanganRoom temperature
Woworan pokokVarious vegetables or fruits in hot, sour and sweet sauce
Buku masakan: Asinan  Médhia: Asinan
Asinan peddlar asring dikunjungi ing wilayah perumahan ing Jakarta, Indonesia

Asinan punika salah sawijining olahan pickled (liwat brined utawa vinegared ) sayur-sayuran utawa woh sajian, umumé ditemokaké ing Indonesia . Asin, basa Indonesia kanggo "asin", minangka proses ngreksa bahan-bahan kasebut kanthi direndhem ing larutan banyu asin. Asinan mirip banget karo rujak ', sing biasane disajikake seger, dene asinan dijogo sayuran utawa buah. Saka pirang-pirang jinis lan variasi asinan ing Indonesia, sing paling kawentar yaiku asinan Betawi lan asinan Bogor . Asinan bisa ditemokake ing restoran, warung lan uga PKL . [1]

Asinan Bogor

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Will Meyrick. "Asinan the Indonesian Pickle". Street Food Chef. Diarsip saka sing asli ing 2016-10-11. Dibukak ing 2016-07-12.