Iwak pitik gorèng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Ayam goreng
Ayam goreng in Jakarta.JPG
Ayam goreng Kalasan, served with kremes crispy granules
AjanganMain course
Olah-olahan nasional gegayutanIndonesia,[1] Brunei, Malaysia,[1] Singapore
Hawa ajanganHot
Woworan pokokChicken, turmeric, garlic, shallots and other spices deep fried in coconut oil
Buku masakan: Ayam goreng  Médhia: Ayam goreng

Ayam goreng minangka olahan khas Indonesia lan Malaysia sing kalebu minyak goreng pitik . Ayam goreng secara harfiah tegese "pitik goreng" ing basa Melayu (kalebu standar basa Indonesia lan Malaysia ) lan uga ing pirang-pirang basa daerah Indonesia (kayata Wong jawa ). Beda karo pitik goreng gaya Amerika Serikat Kidul, versi ana Asia Tenggara iki ora ditutupi adonan utawa glepung, nanging rempah-rempah bisa kang diarani bumbu . [2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b Ferdie. "Ayam Goreng (Indonesian Fried Chicken)". Asian Top 10 Recipes (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-04-01.
  2. Lang, Rebecca (2015-05-26). Fried Chicken: Recipes for the Crispy, Crunchy, Comfort-Food Classic [A Cookbook] (ing basa Inggris). Potter/Ten Speed/Harmony/Rodale. ISBN 978-1-60774-725-3.