Balai Riam, Sukamara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Balai Riam, Sukamara
Nagara Indonésia

[[Kategori:kacamatan ing {{{provinsi}}}]] [[Kategori:kacamatan ing Sukamara {{{nama dati2}}}]] [[Kategori:{{{nama}}}, {{{nama dati2}}}| ]] Balai Riam iku kacamatan ing Kabupatèn Sukamara, Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kutha krajan kacamatan ana ing Balai Riam, adohé kutha krajan kacamatan saka kutha krajan kabupatèn kurang luwih 98 km.

Géografi[besut | besut sumber]

Kacamatan iki duwé jembar 539 km2 utawa 14,08% saka jembaré kabupatèn.

Kacamatan iki wewatesan:

ing sisih lor karo: Kacamatan Permata Kecubung
ing sisih kidul karo: Kacamatan Sukamara
ing sisih kulon karo: Provinsi Kalimantan Kulon
ing sisih wétan karo: Kacamatan Permata Kecubung lan Sukamara

Désa lan kalurahan[besut | besut sumber]

Kacamatan iki nduwè 8 désa lan ora ana kalurahanè,[2] désa-désané ya iku:

  1. Air Dua
  2. Balai Riam
  3. Bangun Jaya
  4. Bukit Sungkai
  5. Jihing
  6. Lupu Peruca
  7. Pempaning
  8. Sekuningan Baru

Padunung[besut | besut sumber]

Cacahé kang ndunungi miturut proyeksi BPS Sukamara kanggo taun 2008, ya iku 6.059 jiwa. Padunung lanang okèhé 3.245 jiwa lan kang wédok okèhé 2.814 jiwa.[3]

  • Désa kang paling okèh kang ndunungi ya iku Désa Bangun Jaya, okèhé 1.365 jiwa.
  • Désa kang paling sithik kang ndunungi ya iku Désa Pempaning, okèhé 51 jiwa.
  • Désa kang paling padhet kang ndunungi ya iku Désa Sekuningan Baru, padheté 116 jiwa/km2.
  • Désa kang paling arang kang ndunungi ya iku Désa Pempaning, padheté 0,6 jiwa/km.

Refrensi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

http://www.sukamarakab.go.id