Pantai Lunci, Sukamara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pantai Lunci, Sukamara
Nagara Indonésia

[[Kategori:kacamatan ing {{{provinsi}}}]] [[Kategori:kacamatan ing Sukamara {{{nama dati2}}}]] [[Kategori:{{{nama}}}, {{{nama dati2}}}| ]] Pasisir Lunci iku kacamatan ing Kabupatèn Sukamara, Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kutha krajan kacamatan ana ing Sungai Cabang Barat, adohé kutha krajan kacamatan saka kutha krajan kabupatèn kurang luwih 40 km.

Géografi[besut | besut sumber]

Kacamatan iki duwé jembar 804 km2 utawa 21,01% saka jembaré kabupatèn, ing sajeroning koordinat 2°46'-3°7' Lintang kidul lan 110°49'-111°11' Bujur wétan.

Kacamatan iki wewatesan:

ing sisih lor karo: Provinsi Kalimantan Kulon
ing sisih kidul karo: Segara Jawa
ing sisih kulon karo: Provinsi Kalimantan Kulon
ing sisih wétan karo: Kacamatan Pasisir Luci

Désa lan kalurahan[besut | besut sumber]

Kacamatan iki nduwè 4 désa lan ora ana kalurahanè, désa-désané ya iku:

  1. Sungai Cabang Kulon
  2. Sungai Damar
  3. Sungai Pasir
  4. Sungai Tabuk
  • Désa kang paling amba ya iku Désa Sungai Tabuk, jembaré 323 km2.
  • Désa kang paling sempit ya iku Désa Sungai Damar, jembaré 96 km2.

Padunung[besut | besut sumber]

Cacahé kang ndunungi miturut proyeksi BPS Sukamara kanggo taun 2008, ya iku 5.164 jiwa. Padunung lanang okèhé 2.589 jiwa lan kang wédok okèhé 2.575 jiwa.

  • Désa kang paling okèh kang ndunungi ya iku Désa Sungai Cabang Barat, okèhé 1.898 jiwa.[2]
  • Désa kang paling sithik kang ndunungi ya iku Désa Sungai Tabuk, okèhé 724 jiwa.
  • Désa kang paling padhet kang ndunungi ya iku Kalurahan Kuala Jelai, padheté 19,4 jiwa/km2.
  • Désa kang paling arang kang ndunungi ya iku Désa Sungai Tabuk, padheté 2,2 jiwa/km.

Refrensi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Pasisir Lunci, Sukamara