Suryadharma Ali

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Suryadharma Ali
Suryadharma Ali

Isih Mengku jabatan
Miwiti Mengku jabatan 
22 Oktober 2009
Pejabat sadurungé Muhammad Maftuh Basyuni

Mangsa jabatan
21 Oktober 2004 – 1 Oktober 2009
Pejabat sadurungé Alimarwan Hanan
Pengganti Mari Elka Pangestu
(ad-interim)

Lair 19 September 1956 (umur 57)
Flag of Indonesia.svg Jakarta, Indonésia
Kabangsan Indonesia
Agama Islam

Drs. Suryadharma Ali MSi. (lair ing Jakarta, 19 September 1956; umur 57 taun) inggih menika Mentri Agama Indonésia wiwit 22 Oktober 2009.[1] Saderengipun dados mentri agama, panjenenganipun nate kadhapuk dados Mentri Negara Koperasi lan Usaha Kecil Menengah wonten ing Kabinet Indonésia Bersatu.[1] Panjenenganipun lulusan saking Institut Agama Islam Negeri Syarief Hidayatullah, Jakarta, taun 1984.[1] Wonten ing taun 1985, Suryadharma Ali ngayahi karieripun ing PT. Hero Supermarket, ngantos dumugi taun 1999, panjenenganipun dados Deputi Direktur perusahaan ritel kasebat. Sanesipun menika, Suryadharma ali ugi aktif ing organisasi ritel ing Indonésia.[1] Suryadharma Ali kagungan garwa ingkang asmanipun Dra. Hajjah Wardhatul Asriah, lan kagungan putra cacah sekawan ingkang asmanipun inggih menika, (1) Kartika Yudistira, (2) Serlita Nabila, (3) Abdurrahman Sagara Prakasa, lan (4) Nadia Jesica Nurul Wardani.[1] Suryadharma Ali kapilih dados Ketua Umum Dewan Pimpinan Pusat DPP PPP periode 2007-2012 wonten ing Muktamar VI Partai Persatuan Pembangunan, Sabtu 3 Februari 2007 ing Jakarta.[2]

Karieripun Suryadharma Ali[sunting | sunting sumber]

Pengalaman Kerja[sunting | sunting sumber]

Pengalaman kerja Suryadharma:[3]

  • Ketua DPP Partai Persatuan Pembangunan (PPP)
  • Bendahara Fraksi PPP MPR RI 2004-2009
  • Ketua Komisi V DPR RI 2001-2004
  • Wiwit taun 1985-1999 nyambut damel ing PT Hero Supermarket, Tbk, ingkang pungkasan dados Deputi Direktur PT Hero Supermarket, Tbk

Pengalaman organisasi[sunting | sunting sumber]

Pengalaman organisasinipun: [3]

  • Aktivis Pergerakan Mahasiswa Islam Indonesia (PMII)
  • Pengurus organisasi ritel Indonesia

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (id)Pemimpin Islamis kebangsaan(dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)
  2. ^ (id)Suryadharma Ali Ketua Umum DPP PPP 2007-2012(dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)
  3. ^ a b (id)Suryadharma Ali(dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Suryadharma_Ali&oldid=830776"