Andi Mallarangeng

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Andi Mallarangeng
Andi Mallarangeng

Isih Mengku jabatan
Miwiti Mengku jabatan 
22 Oktober 2009
Pejabat sadurungé Adhyaksa Dault

Mangsa jabatan
21 Oktober 2004 – 22 Oktober 2009
Pengganti Julian Aldrin Pasha

Lair 14 Maret 1963 (umur 51)
Flag of Indonesia.svg Makassar, Sulawesi Selatan, Indonesia
Pasangan Vitri Cahyaningsih
Anak Gemilang Mallarangeng
Gemintang Kejora Mallarangeng
Mentari Bunga Rantiga Mallarangeng
Almamater Universitas Gajah Mada
Northern Illinois University
Agama Islam

Andi Alifian Mallarangeng (lair ing Makassar, Sulawesi Kidul, 14 Maret 1963; umur 51 taun).[1] Andi Mallarangeng iku salah sijiné pengamat politik Indonésia kang njabat dadi Menteri Pemuda lan Olah Raga ing Kabinet Indonesia Bersatu II.[2] Andi Mallarangeng uga njabat dadi juru bicara kepresidenan kanggo Presiden Susilo Bambang Yudhoyono.[2] Saliyané iku, Andi uga njabat kanthi mimpin redaksi situs web presiden Susilo Bambang Yudhoyono.[2]

Andi Alifian Mallarangeng éntuk gelar Doctor of Philisophy ing bidhang ilmu politik saka Northern Illinois University (NIU) Dekalb, Illinois, Amerika Serikat nalika taun 1997.[2] Ing universitas kang padha iki, Andi uga éntuk gelar Master of Science ing bidhang sosiologi.[2] Dené gelar Drs Sosiologi ditampa saka Fisipol Universitas Gajah Mada, Yogyakarta nalika taun 1986.[2]

Wiwit dadi mahasiswa Fisipol UGM, Andi nduwèni cita-cita kepengin dadi dhosén.[2] Pungkasané pangimpen iki kaleksanan, Andi dadi dhosen ing Universitas Hasanuddin nalika taun 1988-1999 lan ing Institut Ilmu Pemerintahan nalika taun 1999-2002.[2] Andi mandheg dadi dhosen amarga Andi dipilih dadi Juru Bicara Kepresidenan karo Presiden Susilo Bambang Yudhoyono.[2] Wiwit iku, mantan aktivis mahasiswa ing Himpunan Mahasiswa Islam lan Senat Mahasiswa iki mandheg saka gaweyané dadi pengamat lan komentator politik.[2] Miturut Andi, tugas dadi Juru Bicara Kepresidenan iki salah sijiné kehormatan tumprap Andi.[2]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k (id)tokoh-indonesia.com(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Andi_Mallarangeng&oldid=851513"