Zulkifli Hasan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Zulkifli Hasan
Zulkifli Hasan

Isih Mengku jabatan
Miwiti Mengku jabatan 
22 Oktober 2009
Pejabat sadurungé Malem Sambat Kaban

Lair 17 Mei 1962 (umur 52)
Flag of Indonesia.svg Penengahan, Lampung Kidul, Indonesia
Kabangsan Indonesia

H. Zulkifli Hasan SE. MM. (lair ing Penengahan, Lampung Kidul, 17 Mei 1962; umur 52 taun).[1] Zulkifli Hasan iku salah sijiné politikus kang njabat Menteri Kehutanan Indonésia wiwit taun 22 Oktober 2009.[1] Sadurungé dadi mentri Zulkifli Hasan tau njabat dadi Sekretaris Jenderal PAN periode 2005 - 2010.[1]

Zilkifli iku alumnus saka Fakultas Ekonomi Universitas Krisnadwipayana Jakarta.[2] Jeneng Didik J Rachbini utawa Farhan Hamid nalika iku luwih diunggulaké dadi sekjen PAN kang nggantekaké Hatta Radjasa.[2] Ananging formatur pungkasane netepake Didik dadi ketua DPP.[2] Dene jabatan sekjen ditampa karo Zulkifli Hasan.[2] Yén dibandingaké karo jeneng Ketua Umum Soetrisno Bachir, jeneng Zulkifli luwih misusur.[2] Zulkifli iku dhosen tamu ing Sekolah Tinggi Manajemen PPM Jakarta. [2]Nalika taun 2000-2005, Zulkifli dipercaya dadi ketua Departemen Logistik ing DPP PAN.[2] Posisi iku ndadekaké Zulkifli dadi Wakil Ketua Fraksi Partai Amanat Nasional ing Dewan Perwakilan Rakyat RI.[2] Saliyané iku, Zulkifli iku mantan aktivis lembaga buruh tani lan nelayan PW Muhammadiyah.[2] Nalika taun 1988 nganti saiki, Zulkifli nduwèni posisi presiden direktur utawa komisaris utama ing perusahaan-perusahaan, kayata PT Batin Eka Perkasa, PT Panamas Mitra Inti Lestari, lan PT Bina Insani.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (id)kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 21 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j (id)suaramerdeka.com(dipunundhuh tanggal 21 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Zulkifli_Hasan&oldid=832168"