Suharna Surapranata

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Suharna Surapranata
Suharna Surapranata

Isih Mengku jabatan
Miwiti Mengku jabatan 
22 Oktober 2009
Pejabat sadurungé Kusmayanto Kadiman

Lair 13 Desember 1955 (umur 58)
Flag of Indonesia.svg Jakarta, Indonesia
Kabangsan Indonesia
Almamater Universitas Indonesia
Institut Teknologi Bandung

Suharna Surapranata (lair ing Bandung, Jawa Barat, 13 Desember 1955; umur 58 taun). [1]Suharna Surapranata iku Menteri Negara Riset dan Teknologi Indonesia ing Kabinet Indonesia Bersatu II.[1]

Suharna Surapranata nampa gelar sarjana saka Departemen Fisika Universitas Indonesia.[1] Saliyané iku, Suharna Surapranata uga nampa gelar magister Teknik Fisika saka Institut Teknologi Bandung.[1] Suharna Surapranata iku salah sijiné perintis Partai Keadilan Sejahtera lan njabat dadi Ketua Majelis Pertimbangan Pusat (MPP) PKS.[1] Suharna uga melu ngrintis Masyarakat Ilmuwan dan Teknolog Indonesia (MITI).[1]Wiwit digawe taun 2004, MITI wis mbangun jaringan ing kabeh dhaerah ing Indonesia lan luar negeri kang nduwèni anggota luwih saka 300 ilmuwan doktor sadonya.[2]

Suharna Surapranata iku perintis Yayasan Pendidikan Nurul Fikri.[3]Suharna Surapranata tau kerja dadi peneliti ing Badan Tenaga Atom Nasional (Batan).[3] Saliyané iku, Suharna uga tau kerja dadi dhosen FMIPA UI, lan melu Pendidikan Kepemimpinan Nasional Lemhanas KSA X nalika taun 2002. [3]

Suharna iku dadi anggota DPR kanggo periode 2009-2014.[2] Suharna lolos ing Senayan saka Daerah Pemilihan Jabar I (Kutha Bandung lan Cimahi).[2] Suharna iku nduwé anak kang cacahé 10.[2] Suharno iku uga anggota saka kang ngrintis Partai Keadilan (PK) nalika taun 1998.[2] Partai iki banjur owah jenengé dadi Partai Keadilan Sejahtera (PKS).[2] Sadurunge ndueni karir dadi politisi, Suharna iku dadi salah sijine aktivis masjid kampus. [2]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 24 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g (id)techno.okezone.com(dipunundhuh tanggal 24 Agustus 2011)
  3. ^ a b c (id)detiknews.com(dipunundhuh tanggal 24 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.