Hatta Rajasa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ir. Muhammad Hatta Rajasa
Hatta Rajasa

Isih Mengku jabatan
Miwiti Mengku jabatan 
22 Oktober 2009
Pejabat sadurungé Sri Mulyani Indrawati (Plt.)

Mangsa jabatan
9 Mei 2007 – 22 Oktober 2009
Pejabat sadurungé Yusril Ihza Mahendra
Pengganti Sudi Silalahi

Mangsa jabatan
20 Oktober 2004 – 9 Mei 2007
Pejabat sadurungé Agum Gumelar
Pengganti Jusman Syafii Djamal

Mangsa jabatan
9 Agustus 2001 – 20 Oktober 2004
Pejabat sadurungé AS Hikam
Pengganti Kusmayanto Kadiman

Isih Mengku jabatan
Miwiti Mengku jabatan 
9 Januari 2010
Pejabat sadurungé Soetrisno Bachir

Lair 18 Desember 1953 (umur 60)
Flag of Indonésia Palembang, Sumatera Selatan, Indonésia
Partai pulitik PAN
Anak Siti Ruby Aliya Rajasa
Almamater Institut Teknologi Bandung
Pegawéyan Politikus
Agama Islam

Ir M Hatta Rajasa,(lair ing Palembang, Sumatera Selatan, 18 Desember 1953; umur 60 taun) pangusaha lan CEO kang sukses kang saiki konsentrasi dadi politisi [1]. Sauwisé mlebu partai, kabeh perusahaan kang diduweni dening Hatta Rajasa di edol, Hatta uga dianggep dadi penganut pluralisme ning polotik, lan anduweni obsesi dadi politisi negarawan kang ngatumakaké kapentengan rakyaté.[1] Wus biasa kerja abot, jujur, mandiri lan biasa kerjasama awit cilik. Sekjen Partai Amanat Nasional iki, dipercaya kanggo nunjukake integritas lan kapasitasé njabat dadi Menristek ning Kabinet Gotong-Royong lan dadi Menteri Perhubungan ning Kabinet Indonésia kang anyar.[1]

Pendidikan[sunting | sunting sumber]

Hatta Rajasa Petroleum Engineering Graduate, Institut Teknologi Bandung (ITB). [2]

Karir[sunting | sunting sumber]

Karir Hatta Rajasa [2]:

  • 2009-2014 : Menko Perekoomian Kabinet Indonesia bersatu Jilid II.
  • 2006-2009 : Menteri Sekretaris Negara Kabinet Indonesia bersatu Jilid I
  • 2004-2006 : Menteri Perhubungan Kabinet Indonesia bersatu Jilid I
  • 2001-saiki: Sekretaris Jenderal Partai Amanat Nasional (DPP-PAN)
  • 1999-2000: Anggota Majelis Permusyawaratan Rakyat (MPR) / Dewan Perwakilan Rakyat (DPR), Ketua Fraksi Reformasi lan Anggota DPR Komisi VIII
  • 1982-2000: Presiden Direktur Arthindo
  • 1980-1983: Asisten Manajer Teknik, PT. Meta Epsi Drilling Company
  • 1977-1980: Situs Teknik, PT. Bina Patra Jaya - Rekayasa Air Situs Nah

Pangalaman Internasional[sunting | sunting sumber]

Pangalaman Internasional kang prenah dilakoni dening Hatta Rajasa [2]:

  • September 1997:Anggota Delegasi Indonésia kango meluni partemuan APEC, Kanada
  • September 2000:Anggota Delegasi Indonésia ning Partai Politik nalika partemuan Asia, Filipina

Anggota Delegasi DPR ning Indonésia Perwakilan saka Rakyat nalika kunjungan kerja ning Jerman

Pangalaman Liyan[sunting | sunting sumber]

Saliyané pangalaman ing tingkat internasional, Hatta Rajasa uga anduweni pangalaman liya ning Indonésia lan ning negara jaba, kayata [2]

  • Wakil Ketua Alumni ITB, Cabang Jakarta
  • Wakil Ketua, Indonésian Petroleum lan Panas Bumi Asosiasi Pengeboran (APMI)
  • Penasehat, Teknik Perminyakan Indonésia Association (IATMI)
  • Anggota International Petroleum Association (IPA)
  • Anggota American Management Association (AMA)
  • Anggota "Fokus Indonésia"
  • Anggota Listrik Indonésia Daya Masarakat (MKI)
  • Pendiri Yayasan Energi dan Lingkungan Sumber Daya Alam (ESDAL)

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (id)biografi Hatta Rajasa dipununduh tanggal 29 Juni 2011
  2. ^ a b c d (en)Presiden Curriculum Vitae dipununduh tanggal 29 Juni 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hatta_Rajasa&oldid=830725"