Suswono

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Suswono
Suswono

Isih Mengku jabatan
Miwiti Mengku jabatan 
22 Oktober 2009
Pejabat sadurungé Anton Apriyantono

Lair 20 April 1959 (umur 54)
Flag of Indonesia.svg Tegal, Jawa Tengah, Indonesia
Kabangsan Indonesia
Pasangan Mieke Wahyuni
Anak Anna Mariam Fadhilah
Adilah Ihsani
Muhammad Usaid Gharizah
Sarah Nabilah
Almamater Institut Pertanian Bogor


Ir. H. Suswono, MMA (lair ing Tegal, Jawa Tengah, 20 April 1959; umur 54 taun). [1]Suswono iku salah sijiné politikus kang njabat dadi Mentri Pertanian Indonesia wiwit tanggal 22 Oktober 2009.[1] Sadurungé, Suswono njabat dadi Wakil Ketua Komisi IV DPR-RI kanggo periode 2004-2009 saka Fraksi Partai Keadilan Sejahtera.[2]Suswono dadi anggota DPR-RI lumantar Daerah Pemilihan (Dapil) Jawa Tengah IX (Kab. Tegal, Kota Tegal, Kab. Brebes).[1] Suswono dipercaya nyekel Bidhang Pangan, Pertanian, Kehutanan, Perikanan, lan Kelautan ing Komisi IV.[1]

Sejarah urip[sunting | sunting sumber]

Suswono iku anak saka H. Asyraf lan Hj. Suratni. [1] Suswono nduwé anak kang cacahé papat yaiku Anna Mariam Fadhilah, Adilah Ihsani, Muhammad Usaid Gharizah, lan Sarah Nabilah. [1]Anak iki saka asil pernikahane karo wong wadon kang jenenge Mieke Wahyuni.[1]

Pendhidhikan[sunting | sunting sumber]

Pendhidhikan kang tau dilakoni Suswono.[1]

Seminar lan Pelatihan[sunting | sunting sumber]

Seminar lan pelatihan kang tau dilakoni Suswono.[1]

  • SEPADYA Depdikbud taun 1987
  • Menghadiri Kongres Mahasiswa Islam Australia ing Sidney taun 1992Elemen B
  • Delegasi Departemen Kehutanan dan Perkebunan kanggo netepi undangan GTZ ing Jerman taun 2001
  • Studi Banding Agribisnis MMA IPB ing Thailand lan China taun 2002

Delegasi F-PKS ing Malaysia taun 2004 sajrone advokasi permasalahan TKI ing Malaysia

Piagam/Penghargaan[sunting | sunting sumber]

Piagam kang ditampa Suswono.[1]

  • Lulusan Terbaik SEPADYA Angkatan I Kopertis Depdikbud taun 1987
  • Pelajar Teladan Tingkat SLTA Kab. Tegal taun 1978

Pagaweyan[sunting | sunting sumber]

Pagaweyan kang dilakoni Suswono.[1]

Organisasi[sunting | sunting sumber]

Organisasi kang tau dilakoni Siswono.[1]

Pamaréntahan[sunting | sunting sumber]

Jabatan kang tau dilakoni Suswono ing Pamaréntahan.[1]

  • Tenaga Ahli Menteri Kehutanan taun 1999-2001
  • Anggota DPR RI Periode 2004-2009
  • Wakil Ketua Komisi IV DPR RI 2005-2009
  • Menteri Pertanian - Kabinet Indonesia Bersatu II 2009-2014

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m (id)kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 19 Agustus 2011)
  2. ^ (id)detiknews.com(dipunundhuh tanggal 19 Agustus 2011)
Jabatan pulitik
Sing mengku  sadurungé:
Anton Apriyantono
Menteri Pertanian
22 Oktober 2009 – saiki
Isih njabat


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Suswono&oldid=832383"