Mari Elka Pangestu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mari Elka Pangestu
Mari Elka Pangestu

Isih Mengku jabatan
Miwiti Mengku jabatan 
21 Oktober 2004
Pejabat sadurungé Rini Mariani Soemarno Soewandi

Mangsa jabatan
1 Oktober 2008 – 22 Oktober 2009
Pejabat sadurungé Suryadharma Ali
Pengganti Syarief Hasan

Lair 23 Oktober 1956 (umur 58)
Flag of Indonesia.svg Jakarta, Indonesia
Kabangsan Indonesia
Pasangan Adi Harsono
Anak Raymond
Arya
Almamater Australian National University
Universitas California, Davis
Agama Katolik

Mari Elka Pangestu (Cina: 冯慧兰; lair ing Jakarta, 23 Oktober 1956; umur 58 taun) inggih menika Menteri Perdagangan Indonesia wiwit 21 Oktober 2004.[1] Panjenenganipun dados tiyang estri Tionghoa-Indonesia kawitan ingkang pikantuk amanah minangka dados menteri ing Indonesia.[2]

Karir[sunting | sunting sumber]

Panjenenganipun pikantuk gelar Bachelor lan Master Ekonomi saking Australian National University, Ph. D Ekonomi saking University of California, Davis, Amerika Serikat. [1][2] Panjenenganipun dados spesialis perdagangan internasional lan keuangan, kanthi fokus ing regional ASEAN, China, lan Asia Pasifik.[1] Mari Elka Pangestu nate dados dhosen eksternal Ekonomi Internasional ing Universitas Indonesia, Jakarta.[1] Wiwit taun 2004, panjenenganipun dados negosiator Indonesia ing Organisasi Perdagangan Dunia (WTO).[1] Panjenenganipun ugi dados pandheganipun Kelompok 33, inggih menika kelompok negari-negari ingkang berkembang ing WTO ingkang mbudidaya konsep SPs lan SSM wonten ing Agenda Pembangunan Doha WTO.[1] Saderengipun dados Menteri Perdagangan ing wulan Oktober 2004, panjenenganipun dados anggota Dewan Pimpinan Pusat Studi Strategis lan Internasional, Jakarta.[1] Mari Elka Pangestu ugi aktif minangka koordinator program wonten ing Forum Perdagangan Dewan Kerjasama Ekonomi Pasifik (PECC), satunggalipun organisasi jaringan pribadi ingkang anggotanipun cacah 23 ing Asia Pasifik.[1] Panjenganipun dados anggota aktif wonten ing seminar internasional.[1] Mari Elka Pangestu kagungan garwa Adi Harsono lan kanugrahan kalih putra, Raymond lan Arya Bima Harsono Harsono Alexander.[1]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j Mari Pangestu (dipunakses ing tanggal 17 Juni 2011)
  2. ^ a b Mari Elka Pangestu (dipunakses ing tanggal 17 Juni 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mari_Elka_Pangestu&oldid=830413"