Armida Alisjahbana

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Armida Alisjahbana
Armida Alisjahbana

Isih Mengku jabatan
Miwiti Mengku jabatan 
22 Oktober 2009
Pejabat sadurungé Paskah Suzetta

Lair 16 Agustus 1960 (umur 54)
Flag of Indonesia.svg Jakarta, Indonesia
Kabangsan Indonesia
Pasangan Andi Alisjahbana
Anak Arlisa Alisjahbana
Ariana Alisjahbana
Almamater Universitas Indonesia
Universitas Northwestern
Universitas Washington

Prof. Dr.Armida Salsiah Alisjahbana, S.E., M.A., (lair Bandung, Jawa Kulon, 16 Agustus 1960).[1] Armida Salsiah Kusumaatmaja iku Mentri Negara Perencanaan Pembangunan Nasional Republik Indonesia/Kepala Badan Perencanaan Pembangunan Nasional ing Kabinet Indonesia Bersatu II.[2] Armida Salsiah uga dadi Guru Besar lan Pembantu Dekan bidang Akademik Fakultas Ekonomi Universitas Padjadjaran (UNPAD).[2] Armida tau njabat dadi Ketua Jurusan Ekonomi dan Studi Pembangunan (saiki Ilmu Ekonomi) FE-UNPAD lan Ketua Laboratorium Penelitian, Pengabdian Pada Masyarakat dan Pengkajian Ekonomi (LP3E) FE UNPAD.[2] Armida iku lulusan Fakultas Ekonomi Universitas Indonesia lan entuk gelar Master of Arts in Economics saka Universitas Northwestern, Amerika Serikat, lan Doctor of Philosophy in Economics saka Universitas Washington, Amerika Serikat.[2] Saliyané iku Armida uga nulis akéh riset kang ana gandhéng cénéngé karo desentralisasi fiskal.[2] Armida kerep dadi konsultan kanggo Bank Dunia lan Australian Agency for International Development (AusAID).[2] Armida saiki nduwèni tugas dadi mentri ing Kabinet Indonesia Bersatu II.[2] Armida dadi Menteri Negara Perencanaan Pembangunan Nasional (PPN)/Kepala Bappenas.[2]

Kluwarga[sunting | sunting sumber]

Armida iku anak wadon nomer loro saka pasangan Prof. (Em.) Dr. Mochtar Kusumaatmadja SH. lan Siti Hadidjah.[2] Armida nikah karo wong lanang kang jenengé Andi Alisjahbana kang saiki dadi Direktur Teknologi & Pengembangan PT. Dirgantara Indonesia.[2] Saka pernikahané iki, Armida nduwé anak kang cacahé loro yaiku Arlisa Alisjahbana lan Ariana Alisjahbana. [2]Armida iku mantune alm. Prof. Dr-Ing. Iskandar Alisjahbana.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)kompas.com(dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l (id)kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunndhuh tanggal 25 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Armida_Alisjahbana&oldid=883606"