Boediono

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Boediono

Prof. Dr. Boediono,M.Ec. (lair ing Blitar, Jawa Wétan, 25 Februari 1943; umur 71 taun) iku Gubernur Bank Indonesia wiwit 17 Mei 2008 nganti 17 Mei 2009. Panjenengané mundur saka jabatan Gubernur Bank Indonesia amarga dicalonaké minangka Wakil Presiden déning Calon Presiden Susilo Bambang Yudhoyono jroning Pamilihan Umum Presidhèn Indonesia 2009. Sadurungé njabat Gubernur Bank Indonesia, Boediono njabat Menteri Koordinator Bidang Perekonomian ing Kabinet Indonesia Bersatu (5 Desember 2005 – 17 Mei 2008). Boediono uga naté njabat Menteri Keuangan Indonesia ing Kabinet Gotong Royong (20012004) nalika mangsa pamaréntahan Presiden Megawati Sukarnoputri. Sadurungé, ing Kabinet Reformasi Pembangunan (1998-1999) pimpinan Presiden BJ Habibie, Boediono njabat minangka Menteri Negara Perencanaan lan Pembangunan Nasional/Kepala Bappenas. Boediono uga naté njabat minangka Direktur Bank Indonesia ing mangsa pamaréntahan Soeharto. Wektu iki Boediono uga mulang ing Fakultas Ekonomi Universitas Gadjah Mada, ing universitas iki uga Boediono diangkat dadi Guru Besar[1] Asma julukan utawa jeneng undang-undangan déning rélasi lan wong-wong sing kerep srawung yakuwi The man to get the job done. [2]

Karya lan Publikasi[sunting | sunting sumber]

  • Mubyarto, Boediono, Ace Partadiredja. 1981. Ekonomi Pancasila. BPFE. Yogyakarta.
  • Boediono. 2001. Indonesia menghadapi ekonomi global. BPFE. Yogyakarta.
  • Boediono. Strategi Industrialisasi: Adakah Titik Temu ? Prisma Tahun XV, No.1. (1986)
  • The International Monetary Fund Support Program in Indonesia: Comparing Implementation Under Three Presidents. Bulletin of Indonesia Economic Studies, 38(3): 385-392, December 2002.
  • Kebijakan Fiskal: Sekarang dan Selanjutnya?. dalam Subiyantoro dan S. Riphat (Eds.). 2004. Kebijakan Fiskal: Pemikiran, Konsep dan Implementasi. Peneribit Buku Kompas, 43-55 pp.
  • Professor Mubyarto, 1938-2005. Bulletin of Indonesian Economic Studies 41(2):159-162, August 2005.
  • Stabilization in A Period of Transition: Indonesia 2001-2004. dalam The Australian Government-The Treasury, Macroeconomic Policy and Structural Change in East Asia: Conference Proceedings, Sydney (2005), ISBN 0-642-74290-1, 43-48 pp.
  • Managing The Indonesian Economy: Some Lessons From The Past?. Bulletin of Indonesia Economic Studies, 41(3):309-324, December 2005.


Catatan suku[sunting | sunting sumber]

Pustaka[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Didhisiki déning:
Aburizal Bakrie
Menteri Koordinator bidang Perekonomian
2005-2008
Diganti déning:
Sri Mulayani Indrawati
Didhisiki déning:
Rizal Ramli
Menteri Keuangan
2001-2004
Diganti déning:
Jusuf Anwar
Didhisiki déning:
Ginandjar Kartasasmita
Menteri Negara Perencanaan Pembangunan Nasional
1998-1999
Diganti déning:
Kwik Kian Gie
Didhisiki déning:
Burhanuddin Abdullah
Gubernur BI
2008-2009
Diganti déning:
sedang menjabat
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Boediono&oldid=820836"