Sutanto

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Drs. Sutanto
Sutanto

Mangsa jabatan
8 Juli 2005 – 30 September 2008
Pejabat sadurungé Jenderal Pol Da'i Bachtiar
Pengganti Jenderal Pol Bambang H.D.

Lair 30 September 1950 (umur 63)
Flag of Indonesia.svg Comal, Pemalang, Jawa Tengah, Indonesia
Almamater Akpol 1973
Agama Islam

Jendral Polisi (Purn) Drs. Sutanto (lair ing Comal, Pemalang, Jawa Tengah, 30 September 1950; umur 63 taun).[1] Sutanto iku Kepala Badan Intelijen Negara Indonesia wiwit 22 Oktober 2009. [1]Sadurungé Sutanto iku Kepala Kepolisian Negara Republik Indonesia wiwit tanggal 8 Juli 2005 nganti 30 September 2008.[1]Sutanto nggantekaké Jendral Da'i Bachtiar.[2]

Sutanto iku lulusan Akabri taun 1973.[1] Sutanto tau dadi Kepala Badan Pelaksana Harian (Kalakhar) Badan Narkotika Nasional. [1]Sutanto uga tau dadi ajudan Presiden Soeharto nalika taun 19951998, Kepala Kepolisian Daerah (Kapolda) Sumatra Utara (2000), lan Kapolda Jawa Timur (17 Oktober 2000-Oktober 2002).[1] Sutanto nikah karo wong wadon kang jenengé Henny S.[1] Saka pernikahan iki, Sutanto nduwé anak kang cacahé papat.[1] Anak-anaké Sutanto jenengé yaiku Tanti Ari Dewi, Wenny Natalia Dewi, Bimo Agung Wibowo lan Widya Ari Dewi.[1] Pendhidhikan kang tau dilakoni Sutanto yaiku Akabri Kepolisian 1973, Sutanto dadi alumni paling apik nalika taun 1973, Perguruan Tinggi Ilmu Kepolisian (PTIK) nalika taun 1983, Sespimpol, Lembang, Bandung nalika taun 1990, Sus Jur Pa Rengar Hankam, Bandung nalika taun 1985, lan Lemhannas nalika taun 2000.[1]


Karir[sunting | sunting sumber]

Karir kang tau dilakoni Sutanto yaiku:[1]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k (id)detiknews.com(dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  2. ^ (id)tokohindonesia.com(dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sutanto&oldid=839854"