Freddy Numberi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Laksamana Madya (Purn) Freddy Numberi
Freddy Numberi

Mangsa jabatan
1998 – 2001
Pejabat sadurungé Jacob Pattipi
Pengganti J.P. Solossa

Mangsa jabatan
22 Oktober 2009 – 2014
Pejabat sadurungé Jusman Syafii Djamal

Mangsa jabatan
21 Oktober 2004 – 22 Oktober 2009
Pejabat sadurungé Rokhmin Dahuri
Pengganti Fadel Muhammad

Mangsa jabatan
29 Oktober 1999 – 29 Agustus 2000
Pejabat sadurungé Hartarto Sastrosunarto
Pengganti Ryaas Rasyid

Lair 15 Oktober 1947 (umur 67)
Flag of Indonésia Yapen Waropen, Papua, Indonesia
Kabangsan Flag of Indonésia Indonesia
Agama Katolik

Laksamana Madya (Purn.) Freddy Numberi (lair ing Yapen Waropen, Papua, 15 Oktober 1947; umur 67 taun).[1] Freddy Numberi iku mantan tokoh militer lan salah sijiné politikus Indonesia kang njabat dadi Menteri Perhubungan wiwit taun 22 Oktober 2009.[1] Sadurungé, Freddy Numberi njabat dadi Menteri Kelautan dan Perikanan nalika taun (2004–2009).[1] Freddy njabat dadi Gubernur Papua nalika taun1998 sawisé pensiun saka TNI-AL.[1] Ing Kabinet Persatuan Nasional (1999-2001), Freddy dadi Menteri Negara Pendayagunaan Aparatur Negara.[1] Nalika ing pamarentahane Megawati Soekarnoputri, Freddy Numberi dipilih dadi Duta Besar Indonésia kanggo Italia lan Malta.[2] Freddy banjur dilantik dadi mentri Kelautan lan Perikanan nalika taun 2004.[1] Freddy ngrampungaké Pendidikan dasar nganti menengah ing propinsi paling wetan Indonesia yaiku Irian Jaya. [1]Sawisé lulus SMA taun 1967 ing Jayapura, Freddy banjur nutugaké sekolah ing Akabri nalika taun 1968.[1] Freddy banjur mlebu pendhidhikan khusus AAL ing Surabaya nalika taun 1969 lan lulus sasi Desember 1971.[1] Freddy iku bojoné Anna Antoinette. [1]Freddy dipercaya dadi Komandan KRI Sembilan ing kawasan timur Indonesia, Komandan Satuan Tugas Proyek Pengadaan Kapal Parchim, Frosch, lan Kondor periode 1995-1996.[1] Pangkat kang paling dhuwur ing Angkatan Laut (TNI AL) yaiku Komandan Pangkalan Utama TNI AL V Irian Jaya - Maluku sadurungé kepilih dadi Gubernur Irian Jaya nalika April 1998.[1]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (id)kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 20 Agustus 2011)
  2. ^ (id)hot.detik.com(dipunundhuh tanggal 20 Agustus 2011)


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Freddy_Numberi&oldid=832173"