Mustafa Abubakar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mustafa Abubakar
Mustafa Abubakar

Isih Mengku jabatan
Miwiti Mengku jabatan 
22 Oktober 2009
Pejabat sadurungé Sofyan Djalil

Lair 15 Oktober 1949 (umur 64)
Flag of Indonesia.svg Pidie, Kabupatèn Pidie, Nanggroe Aceh Darussalam, Indonésia
Kabangsan Indonésia
Almamater ITB
Agama Islam

Mustafa Abubakar, Dr. Ir. (lair ing Pidie, Kabupatèn Pidie, Nanggroe Aceh Darussalam, 15 Oktober 1949; umur 64 taun) inggih menika Mentri Negara Badan Usaha Milik Negara Republik Indonésia wonten ing Kabinet Indonésia Bersatu II lan tilas Direktur Utama Perusahaan Umum (PERUM) Badan Urusan Logistik (BULOG) Republik Indonésia.[1] Panjenenganipun ugi tilas Pelaksana Tugas Harian Gubernur Nanggroe Aceh Darussalam.[2] Mustafa dados gubernur Aceh nalika wonten kedaden ingkang nrenyuhaken inggih menika wontenipun Tsunami ing pungkasan taun 2004.[2] Tsunami menika dadosaken kurban ingkang seda ngantos 170.000.[2] Mustafa Abubakar sekolah dhasar ngantos menengah atas ing Aceh lan S1 ngantos S3 ing Institut Pertanian Bogor (IPB).[1]Wiwit alit Abubakar sampun nggadhahi jiwa kapemimpinan lan wasis anggenipun medharsabda (pidato). Abubakar nate dados Ketua Dewan Mahasiswa IPB Bogor, Ketua Ikatan Konsultan Indonesia (INKINDO), Ketua Masyarakat Perikanan Indonesia. Abubakar nggadhahi sipat ingkang gigih, sipat menika amargi latar belakang kulawarganipun ingkang gesangipun sarwa kekirangan saged dados panyurung tumrap panjenenganipun.[1] Kasuksesanipun ing bab kapemimpinan saged dipunbuktikaken nalika Pemilu Gubernur Provinsi Nangroe Aceh Darussalam (NAD) ingkang sepisanan ing Indonesia kanthi calon independen ing taun 2007.[1]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (en)Rusdiono Mukri and Mujiyanto. 2009. Berani tidak popular: Mustafa Abubakar memimpin Aceh masa transisi (Dare to be unpopular: Mustafa Abubakar's leadership of Aceh in a time of transition). Jakarta: Sinar Harapan Persada.
  2. ^ a b c (en)Jayasuriya, Sisira lan Peter McCawley kaliyan Bhanupong Nidhiprabha, Budy P. Resosudarmo lan Dushni Weerakoon. 2010. Seratus Tokoh yang Paling Berpengaruh dalam Sejarah. USA: Edward Elgar and Asian Development Bank Institute.


Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mustafa_Abubakar&oldid=831105"