Linda Amalia Sari

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Linda Amalia Sari
Linda Amalia Sari

Isih Mengku jabatan
Miwiti Mengku jabatan 
22 Oktober 2009
Pejabat sadurungé Meutia Hatta

Lair 15 November 1951 (umur 63)
Flag of Indonesia.svg Bandung, Jawa Barat, Indonesia
Kabangsan Indonesia
Pasangan Agum Gumelar

Linda Amalia Sari (lair ing Bandung, Jawa Kulon, 15 November 1951; umur 63 taun).[1] Linda Amalia Sari iku Menteri Negara Pemberdayaan Perempuan dan Perlindungan Anak Republik Indonesia ing Kabinet Indonesia Bersatu II.[1] Saliyané iku, Linda uga dadi ketuwa umum Kongres Wanita Indonesia (Kowani) periode 2004-2009.[1]

Kluwarga[sunting | sunting sumber]

Linda Amalia Sari iku putri mantan Menteri Kebudayaan dan Pariwisata Letjen (Purn) Achmad Tahir.[1] Linda nikah karo Letjen (Purn) Agum Gumelar, kang tau njabat dadi Menteri Perhubungan ing Kabinet Gotong Royong lan tokoh militer lan politik Indonésia.[1] Linda Amalia iku maratuwané atlet badminton nasional kang jenengé Taufik Hidayat.[1] Linda iku anak saka pasangan Ahmad Tahir kang asalé saka Salatiga lan ibuné jenengé Rooslila Tahir kang asalé saka Pariaman.[2] Bapaké kerja dadi TNI AD lan tau njabat dadi Mentri Pariwisata, Pos, lan Telekomunikasi.[2] Dene ibune uga aktif ing organisasi, kayata dadi anggota DPR RI lan [[Dewan Kesenian]. [2]Ibuné iku salah sijiné seniman lan wartawati. Jeneng Linda iku asale saka tembung bahasa Spanyol kang tegese manis.[2] Dene amalia tegesé bocah kang nggatekaké wong kang lagi kangelan lan seneng amal.[2]

Linda aktif ing organisasi Kongres Wanita Indonesia (Kowani).[3] Linda uga tau dadi anggota DPR lan MPR nalika taun 1992-1997.[3] Linda nduwe anak loro kang jenenge Haris Khaseli Gumelar lan Armi Dianti Gumelar.[3]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e (id)tabloidnova.com(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)
  3. ^ a b c (id)news.okezone.com(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Linda_Amalia_Sari&oldid=868551"