Marty Natalegawa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Marty Natalegawa
Marty Natalegawa

Isih Mengku jabatan
Miwiti Mengku jabatan 
22 Oktober 2009
Pejabat sadurungé Hassan Wirajuda

Lair 22 Maret 1963 (umur 51)
Flag of Indonésia Bandung, Jawa Barat, Indonesia
Kabangsan Indonesia
Pasangan Sranya Bamrungphong
Almamater Universitas Nasional Australia
Corpus Christi College
London School of Economics
Ellesmere College
Concord College
Profèsi Diplomat
Agama Islam

Dr. Raden Mohammad Marty Muliana Natalegawa, M.Phil, B.Sc (lair ing Bandung, Jawa Kulon, 22 Maret 1963; umur 51 taun).[1] Marty Natalegawa iku Menteri Luar Negeri Indonesia wiwit 22 Oktober 2009.[1] Marty wis kenal donya ning internasional wiwit umur sangang taun. [1]Marty Natalegawa sekolah ing Singapura sawisé lulus saka SD Kris ing Jakarta nalika taun 1974.[1] Ing Singapura, Marty sekolah ing Singapore International School nalika taun 1974.[1] Ananging Marty banjur pindah ing sekolah asrama setingkat SMP Ellesmere College dan Concord College ing Inggris nalika taun 1981.[1]

Marty Natalegawa banjur nerusaké sekolah ing tingkat SMP nganti master ing Inggris.[1] Marty ngrampungaké kuliyah lan éntuk gelar BSc, Honours, ing bidhang hubungan internasional ing London School of Economics and Political Science, University of London nalika taun 1984.[1] Marty banjur entuk gelar Master of Philosophy in International Relations, Corpus Christi College, Cambridge University taun 1985.[1]

Marty namapa gelar doktor sora saka Inggris. [1]Marty éntuk gelar Doctor on Philosophy in International Relations saka Australian National University, Australia nalika taun 1993.[1]

Marty miwiti karir ing departemen luar negeri (Kementrian Luar Negeri) nalika taun 1986.[1] Marty dadi Staf Badan Litbang Departemen Luar Negeri nalika taun 1986-1990.[1] Karir Marty terus munggah wiwitan taun 2000, nalika iku Marty dipilih dadi juru bicara Departemen Luar Negeri periode 2002-2005.[1] Ing periode sawisé iku tanggal (11 November 2005–5 September 2007), Marty dilantik dadi Duta Besar Luar Biasa lan nduwéni kuwasa kanggo Indonesia ing Inggris Raya lan Republik Irlandia.[1] Nalika iku Marty nggenteni Juwono Sudarsono kang menjabat dadi Mentri Pertahanan.[1] Marty Natalegawa iku dadi Duta Besar kang paling enom.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p (id)kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 18 Agustus 2011)
  2. ^ (id)tokohindonesia.com(dipunundhuh tanggal 18 Agustus 2011)
Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Marty Natalegawa ing Wikimedia Commons.

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Marty_Natalegawa&oldid=832139"