Gusti Muhammad Hatta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gusti Muhammad Hatta
Gusti Muhammad Hatta

Isih Mengku jabatan
Miwiti Mengku jabatan 
22 Oktober 2009
Pejabat sadurungé Rachmat Witoelar

Lair 1 September 1952 (umur 61)
Flag of Indonesia.svg Banjarmasin, Kalimantan Selatan, Indonesia
Kabangsan Indonesia
Almamater Universitas Lambung Mangkurat
Universitas Gajah Mada
Universitas Wageningen

Gusti Muhammad Hatta (lair ing Banjarmasin, Kalimantan Selatan, 1 September 1952; umur 61 taun). Gusti Muhammad Hatta iku salah sijiné guru besar Universitas Lambung Mangkurat kang dadi Menteri Negara Lingkungan Hidup Republik Indonesia ing Kabinet Indonesia Bersatu II.[1]

Gusti Muhammad hatta iku lulusan Fakultas Kehutanan Universitas Lambung Mangkurat, Magister Sains Pascasarjana Universitas Gadjah Mada, lan Doktor saka Universitas Wageningen kang manggon ing Belanda. [1]Gusti Muhammad Hatta iki mduweni karir dadi dhosen ing Universitas Lambung Mangkurat.[1]

Menteri Negara Lingkungan Hidup (Menneg LH), Prof Dr. Gusti Muhammad Hatta janji yèn dheweké bakl mbukak hotline (hubungan langsung) karo mediya.[2] Janji iki diucapké nalika jumpa pens ing ruang Kalpataru Gedung Kementerian Negara Lingkungan Hidup, sawise serah terima jabatan karo mentri sadurungé yaiku Prof. Rachmat Witoelar.[2] Nganti seprene hubungan hotline, antarane awak media karo mentri lan pejabat ing lingkungan Kementerian Negara Lingkungan Hidup, cukup mbiyantu nglancaraké tugas awak media ing babagan akses informasi utawa mung kanggo klarifikasi lan konfirmasi anané pawarta.[2] Ngenani kesiapan Kementerian Negara Lingkungan Hidup sajroné ngadhepi 3 pertemuan internasional perubahan iklim yaiku IPCC, Pertemuan Negara Islam Sedunia kanggo mbahas owahing Iklim, lan COP 15 UNFCCC ing Kopenhagen, mentri negara lingkungan hidup ora nduweni pambengan.[2] Gusti Muhammad Hatta nerangake babagan anané departemen anyar ing kementrian nagara lingkungan hidup, Gusti nerangaké yèn pesen presiden Susilo Bambang Yudhoyono supaya ora nambah maneh kalembagaan kang wos ana.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c {{id]]kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 24 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e (id)menlh.go.id(dipunundhuh tanggal 24 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.