Mohamad Suleman Hidayat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mohamad Suleman Hidayat
Mohamad Suleman Hidayat

Isih Mengku jabatan
Miwiti Mengku jabatan 
22 Oktober 2009
Pejabat sadurungé Fahmi Idris

Lair 2 Desember 1944 (umur 70)
Flag of Japan.svg Jombang, Jawa Wetan, Masa Pendudukan Jepang
Kabangsan Indonesia
Agama Islam

Mohamad Suleman Hidayat (lair ing Jombang, Jawa Wetan, 2 Desember 1944; umur 70 taun).[1] Mohamad Suleman Hidayat iku Menteri Perindustrian Indonesia wiwit tanggal 22 Oktober 2009.[2] Sadurungé dadi mentri Mohamad Suleman iku njabat dadi ketuwa KADIN wiwit taun 2004.[2] Mohamad Suleman Hidayat uga tau njabat dadi ketuwa Real Estate Indonesia nalika taun (1989 nganti taun 1992) lan wakil ketuwa Federasi Real Estate Asia Pasifik (Asia Pacific Real Estate Federation/APREF).[2] Saliyané iku, Mohamad Suleman Hidayat uga tau njabat dadi anggota komisi keuangan lan perbankan DPR nalika periode 2004-2009.[2] Mohamad Suleman Hidayat nduweni anak kang jenengé Erik Hidayat.[3] Erik Hidayat dikenal dadi salah sijiné pengusaha kang isih nom ananging wis sukses.[3] Anake Mohamad Suleman iki nduwèni cita-cita dadi rockstar.[3] Ananging Mohamad Suleman Hidayat kang rumangsa dadi bapak ora ngalang-alangi kepenginan anaké.[3] Sawisé njajal dadi musikus Erik Hidayat banjur dadi bisnisman.[3]

Menteri Perindustrian Muhammad Sulaiman Hidayat nerangaké yèn pamarentah nawakaké industri lan bisnis pertanian ing pengusaha Amérika Serikat (AS) ing forum kang temané Overseas Private Investment Corporation (OPIC).[4] Saliyané industri pertanian, pengusaha AS uga seneng ing bidhang infrastruktur, minyak lan gas, energi, lan énérgi kang bisa diperbaharui.[4] OPIC uga ménéhi kasepakatan ngenani bab invéstasi gedhé kang dilakoni ing wayah kang cedhak.[4]

Presiden lan CEO OPIC Elisabeth Littlefield nerangaké yèn Indonésia nduwèni potensi kang apik sajroné ngrembakaké perusahaan AS.[4] Indonesia nduwèni sumber daya alam kang akéh, potensi tenaga kerja kang cukup, lan ngrembakané ékonomi kang apik.[4]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)kompas.com(dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d (id)kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  3. ^ a b c d e (id)jambi-independent.co.id(dipundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  4. ^ a b c d e (id)tempo.co(dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Jabatan pulitik
Sing mengku  sadurungé:
Fahmi Idris
Menteri Perindustrian
22 Oktober 2009 – saiki
Isih njabat